"CELO LETO SMO IH VIĐALI ZAJEDNO NA MORAVI, KUPOVAO JOJ JE KUPAĆI " Meštani o strašnom slučaju pedofilije u selu kod Čačka
Foto: Nenad Kostić

oca devojčice prijavio za nasilje nad detetom

"CELO LETO SMO IH VIĐALI ZAJEDNO NA MORAVI, KUPOVAO JOJ JE KUPAĆI " Meštani o strašnom slučaju pedofilije u selu kod Čačka

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Čačku je formiralo predmet u vezi sa tvrdnjom meštana jednog sela da je lice od 48 godina u emotivnoj vezi sa detetom od 13 godina.

U tom predmetu je Tužilaštvo policiji dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja. Oni vrše provere i o tome redovno obaveštavaju Tužilaštvo, nakon čega će se na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja i doneti odluka – navodi se u dopisu VJT našem listu.

U Višem javnom tužilaštvu (VJT) u Čačku su potvrdili da policija ispituje "navode meštana", odnosno da će oni pokrenuti postupak, ako policija prikupi dovoljno dokaza koji protiv četrdesetosmogodišnjeg sezonca.

Slučaj porodičnog nasilja u selu kod Čačka, u kojem je otac prošlog meseca ćerku (13) tukao drškom od metle, a snimak tog događaja se pojavio na društvenim mrežama, dobija novi epilog. Naime, meštani su nam još tada rekli da je otac devojčicu zatekao ispred kuće, gde je čekao stariji muškarac u autu. Ne spore da ju je otac na silu uvukao u dvorište, kada je i nastao snimak koji je zgrozio javnost, međutim ocu je izrečena mera udaljenja iz porodice upitne funkcionalnosti, tako da su majka i troje dece ostali potpuno sami i nezaštićeni. Za muškarca (48) iz čijeg automobila je otac devojčicu na silu izvukao, a potom tukao, meštani kažu da se kod njih odomaćio.

- Oca je za nasilje prijavio pedofil, on je taj snimak i postavio na društvene mreže pa ga kasnije uklonio. U prijavi mu se priključila i devojčica. Mi tu grozotu u selu gledamo već mesecima, on je svaki dan odvozi i dovozi, daje joj novac koji ova porodica inače nema. Na društvenim mrežama objavljuje slike s detetom u zagrljaju koje potpisuje ljubavnim izjavama. Ljudi su ih čitavo leto viđali zajedno na Moravi, na izletima u Ovčar Banji, kupovao joj je kupaći – priča meštanka ovog sela čije ime iz razumljivih razloga nećemo objaviti. Imena svih sagovornika su poznata redakciji.

Roditeljska neodgovornost oca maloletnog deteta je za meštane ovog sela nesporna. Kažu da se otac devojčice i muškarac poznaju odranije, te da su se upoznali na terenu gde su zajedno radili. Tako je sezonac iz Vojvodine i došao u selo kraj Čačka.

Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Čačku je za naš list saopštilo da se protiv oca u navedenom događaju ne vodi nijedan drugi postupak, ali da su mere udaljenja iz porodice još na snazi.

- Policija je oca udaljila iz kuće, a muškarac koji ga je prijavio za nasilje mu je ispred kuće skoro svaki dan. Meštani su ga viđali i u blizini škole, da čeka malu. Svi smo zabrinuti i nenormalno je da niko ništa ne preduzima. Selo nije veliko i svi se međusobno poznajemo, zato apelujemo na nadležne da se uključe u rešavanje ovog problema jer zbog upitnog odnosa majke, ova deca su laka meta – priča drugi meštanin ovog sela, koji kaže da decu svakodnevno viđa u seoskoj prodavnici, dolaze i kupuju potrepštine za koje ranije nisu imali novac.

Na pitanje da li su ikada prijavili sumnje na seksualno zlostavljanje devojčice, meštani kažu da nisu, jer su očekivali da će se u postupku prijave sumnje za nasilje u toj porodici rasvetliti pozadina.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track