SUĐENJE ZA BRATOUBISTVO U NIŠU Milan: Samo sam ga drmao da ga probudim! Zvao i komšiju, on opisao svoj šok kad je ušao u kuću
Foto: Kurir/M.S.

sećanje na strašan zločin na đurđevdan

SUĐENJE ZA BRATOUBISTVO U NIŠU Milan: Samo sam ga drmao da ga probudim! Zvao i komšiju, on opisao svoj šok kad je ušao u kuću

Crna Hronika -

On je u tom pozivu komšiji rekao da mu je bratu pozlilo. Kad je komšija stigao, video je da je Milan brata obukao, okupao, obrijao, gotovo spremio za sahranu

NIŠ - Na suđenju za bratoubistvo u Nišu, Milan G. (43) je rekao da nije ubio svog brata Sašu (52) i da ne zna odakle toliki broj povreda na telu koje su ustanovljene veštačenjem.

U Višem sudu su se juče usklađivali pisani dokazi pred iznošenje završnih reči.

Predstavnici tužilaštva, Grujićeve odbrane i sutkinje Aleksandre Mojašević su se složili da poslednje obraćanje pred presudu bude 16. novembra ove godine. Grujić je dobio reč kada je negirao da je bilo šta uradio povodom smrti svog brata Saše.

- Zaista ne znam kako je mogao toliki broj povreda da ima. Ja ga jesam drmao da ga probudim, ali ovo ostalo nije mi poznato - rekao je on na sudu.

On je i ranije imao primedbi na veštačenje u kome se navode brojne povrede oka, slomljene vratne hrskavice, povreda na butini i drugim delovima tela.

- Ja ne znam kako su mom bratu nastale te povrede na vratu, te modrice na rukama i šta već piše na onom papiru. I moram da pitam kako patolog ne zna šta je on povratio te noći? Rečeno je već da se predozirao lekovima i da je jeo pasulj i pio kafu. I kako sam ja uopšte mogao da ga udavim kada je on povraćao? - rekao je Grujić ranije u sudnici.

00:18

Kuća u kojoj je brat ubio brata

Kobna noć po Sašu se dogodila između 5. i 6. maja prošle godine. Pre ubistva dvojica braće su, kako je ranije navedeno, sedeli u kući s komšijom i pili alkohol. Komšija koji je ranije svedočio, rekao je da se oni tada nisu svađali, ali i da je otišao oko devet sati uveče kada je sve bilo mirno. Nakon odlaska komšije, Milan je navodno udavio brata pa je opet pozvao istog komšiju oko 3,30 ujutru da dođe.

On je u tom pozivu komšiji rekao da mu je bratu pozlilo. Kad je komšija stigao, video je da je Milan brata obukao, okupao, obrijao, gotovo spremio za sahranu.

Milan je smrt bratovljevu prijavio te noći, a mrtvozornik je ujutru došao. Da tu ima nečeg sumnjivog otkrio je mrtvozornik koji je prijavio masnicu na oku preminulog.

Na jučerašnjem suđenju odbijen je predlog da se ponovo preslušavaju pozivi iz Hitne medicinske pomoći. Kako su komšije ispričale Kuriru dan posle Sašine smrti, braća su imala raznih problema. Milan je voleo često i da popije, a imali su i dugove.

Kurir/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track