TATA MU DAO PUŠKU, ON VEŽBAO PUCANJE U DŽAK S PESKOM: Detalji optužnice protiv masovnog ubice, i njegovom ocu preti 20 godina
Foto: Privatna Arhiva, Petar Aleksić

zločin u selima kod mladenovca i smedereva

TATA MU DAO PUŠKU, ON VEŽBAO PUCANJE U DŽAK S PESKOM: Detalji optužnice protiv masovnog ubice, i njegovom ocu preti 20 godina

Crna Hronika -

Na istoj optužnici koju je danas podiglo Više javno tužilaštvo u Smederevu protiv masovnog ubice Uroša B. (21) iz Dubone kod Mladenovca, našao se i njegov otac Radiša B. kome preti zatvorska kazna od 20 godina.

Kako je Kurir već pisao, Više javno tužilaštvo u Smederevu oglasilo se saopštenjem gde su detaljno objasnili kako je kobne večeri 4. maja Uroš B. krenuo u krvavi pohod, a optužnicom su obuhvaćeni i njegov otac, ali i rođaci Goran i Boris G. iz Kragujevca, kod kojih se masovni ubica skrivao nakon pokolja.

hapešnje radiše b. nakon masakra
hapešnje radiše b. nakon masakrafoto: MUP

- Radiši B. se stavlja na teret da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti. Istragom je utvrđeno da je okrivljeni Radiša B. u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje - piše u saopštenju VJT u Smederevu, gde dodaju:

hapšenje osumnjičenog uroša b.
hapšenje osumnjičenog uroša b.foto: MUP Srbije

- Pored ovog, istom se stavlja na teret da je neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, između ostalog i automatsku pušku sa mehanički uklonjenim fabričkim brojem proizvođača "Zastava", model M70 AB2, pištolj marke "Tokarev TT-33", kao i municiju za navedeno vatreno oružje, jednu ručnu bombu M52, jednu ručnu bombu M75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79, a potom je istu nakon kupovine kuće koja se nalazi u Šepšinu, tamo preneo i držao neobezbeđene na tavanu kuće, omogućivši tako svom sinu okrivljenom Urošu, kome je navedenu kuću dao na korišćenje, da dođe u posed ovog naoružanja i da ga koristi vežbajući pucanje iz označene automatske puške i pištolja u podrumu kuće i džak peska, a koju automatsku pušku, pištolj i municiju je potom koristio 4. maja tokom masakra.

kuća u šepšinu gde je uroš b. vežbao pucanje i krenuo u krvavi pir
kuća u šepšinu gde je uroš b. vežbao pucanje i krenuo u krvavi pirfoto: Petar Aleksić

Goran i Boris G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući u pomoćnoj prostoriji neovlašeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Optužnica je dostavljena Višem sudu u Smederevu na odluku o potvrđivanju, sa predlogom da se prema svim optuženim produži pritvor.

Okrivljeni Uroš B. u vreme izvršenja krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu, zbog čega shodno odredbama Krivičnog zakonika njemu nije moguće izreći kaznu doživotnog zatvora, već kao maksimalnu kaznu, kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Istu zatvorsku kaznu tužilaštvo traži i za oca Uroša B., Radišu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track