MANIJAK SA GAZELE OSUĐEN PRE TAČNO 8 GODINA: Silovao 4, pokušao još 3, uz ovu jezivu rečenicu! Ovako ga upecala policajka mamac
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

koliko je još robije ostalo serijskom silovatelju

MANIJAK SA GAZELE OSUĐEN PRE TAČNO 8 GODINA: Silovao 4, pokušao još 3, uz ovu jezivu rečenicu! Ovako ga upecala policajka mamac

Crna Hronika -

D. G. (43), iz Bele Crkve, osuđen je pre tačno osam godina na 18 godina zatvora u Višem sudu u Beogradu zbog serijskog silovanja i napastvovanja žena na Mostarskoj petlji

Tokom postupka dokazano je da je silovao četiri žene, koje su ga kasnije prepoznale u policiji, i da je još tri devojke pokušao da siluje! Nije osuđen za silovanje jedne maloletnice, pošto ona nije mogla da identifikuje manijaka.

Veštačenjem je utvrđeno i da je bio uračunljiv i svestan onoga šta čini. Sudija Miloš Labudović istakao je tada, u kratkom obrazloženju presude, da je sve svoje žrtve napadao nožem i po istoj matrici.

policijski čas, policija, Mostarska Petlja, Auto-put, Auto Put
foto: Ana Paunković

- Oštećene su ispričale da ih je sačekivao u večernjim satima, hvatao ih jednom rukom za kosu, a drugom im pokrivao usta da ne bi vrištale. Potom im je gurao glavu ka svom međunožju i terao ih da ga oralno zadovolje. Na glavi je nosio kapuljaču i pretio oružjem. Vikao im je: 'K***o, imam nož! Budi mirna i radi šta ti kažem!' - naveo je sudija.

Za svako silovanje kažnjen je sa po četiri godine, a za svaki pokušaj sa po tri. Tako mu je i izrečena jedinstvena kazna od 18 godina, iako je Tužilaštvo tražilo maksimalnih 20.

Osuđeni je u svojoj završnoj reči negirao zločine. - Nemam nikakve veze sa tim. Niti sam kriv, niti se tako osećam - kratko je izjavio, bez ikakvih emocija.

Raskrinkala ga prikrivena policajka

Ovaj serijski silovatelj uhapšen je krajem novembra 2013. godine na Mostarskoj petlji, kada je pokušao da napadne policajku u civilu koja je bila "mamac". Istragom je utvrđeno da je od 2010. godine napastvovao najmanje dvadeset žena, ali ga nisu sve prijavile. Bio je oženjen i imao porodicu.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track