UPRAVLJAO ŠVEDSKOM KRIMINALNOM GRUPOM IZ ŠTEK-STANA U BEOGRADU: Evo ko je opasni Šveđanin uhapšen zbog trgovine drogom i oružjem!
Foto: Damir Dervišagić

okg

UPRAVLJAO ŠVEDSKOM KRIMINALNOM GRUPOM IZ ŠTEK-STANA U BEOGRADU: Evo ko je opasni Šveđanin uhapšen zbog trgovine drogom i oružjem!

Crna Hronika -

Švedski državljanin V. M. (37) uhapšen je danas u štek-stanu u Beogradu, a po međunarodnoj poternici Kraljevine Švedske. Kako saznaje Kurir uhapšeni muškarac je poreklom Srbin i važi za jednog od organizatora opasne kriminalne grupe koja je operisala u Švedskoj.

V. M. se tereti da je izvršio više krivičnih dela iz zakonodavstva Kraljevine Švedske, a u vezi teškog dela zloupotrebe opojnih droga, teškog dela neovlašćenog držanja, nošenja i raspolaganja vatrenim oružjem u okviru organizovane kriminalne grupe.

- On je ranije osuđivan za slična krivična dela, osumnjičen je za teška krivična dela u vezi sa opojnim drogama i oružjem, kao i za nedozvoljeno držanje eksploziva. Od nedavno je boravio na Balkanu, odakle je, kako se veruje, nastavio kriminalne aktivnosti u Švedskoj tako što je, navodno, daljinski kontrolisao svoje podređene u OKG i upućivao ih na nekoliko kriminalnih radnji, poput trgovine velikim količinama narkotika i oružja - kaže izvor Kurira.

hapšenje, lisice
foto: Shutterstock

Prilikom pretresa stana koji je V. M. koristio u Beogradu, pronađeni su brojni dokazi koji će se koristiti u daljem krivičnom postupku protiv njega.

Takođe, više članova organizovane kriminalne grupe kojoj V. M. pripada, već su osuđeni u Kraljevini Švedskoj.

Protiv njega je pokrenut ekstradicioni postupak za izručenje Kraljevini Švedskoj.

Evrodžast je dao podršku u hapšenju švedskog državljanina i organizovao akciju uz učešće tužilaca. Ova operacija je rezultat višemesečne bliske saradnje sa srpskim institucijama.

Kurir.rs / D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track