PRITVOR DO 30 DANA ZA FALSIFIKATORE: Evo zbog čega ostaju iza rešetaka
Foto: Shutterstock

PRITVOR DO 30 DANA ZA FALSIFIKATORE: Evo zbog čega ostaju iza rešetaka

Crna Hronika -

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 27.10.2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima S.P., N.Š, Ž.B, V.M. i D.N. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima S.P., N.Š, Ž.B, V.M. i D.N. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenom S.P. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 2 KZ i krivičnog dela Falsifikovanje isprave iz člana 355 stav 2 u vezi stava 1 KZ, dok se okrivljenima N.Š., Ž.B., V.M., M.P. i D.N. na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 4 u vezi stava 2 KZ i krivičnog dela Falsifikovanje isprave iz člana 355 stav 2 u vezi stava 1 KZ.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:28

LAŽNI ISKAZ SE VRŠI SVAKI DAN, A NAJMANJE SE SANKCIONIŠE! Advokat o svedočenju radnika streljane u slučaju oca dečaka ubice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja