KRIMI-OBRAČUNI U OBRENOVCU! ZA GODINU DANA 2 UBISTVA i 5 RANJAVANJA: Sačekuše i opomene, istražuje se i da li su događaji povezani
Foto: Društvene mreže

pucnjave

KRIMI-OBRAČUNI U OBRENOVCU! ZA GODINU DANA 2 UBISTVA i 5 RANJAVANJA: Sačekuše i opomene, istražuje se i da li su događaji povezani

Crna Hronika -

M. S. (27) iz mesta Stubline kod Obrenovca ranjen je u noći između subote i nedelje sa četiri hica u stomak i noge, a s obzirom na podeblji dosije koji ima ovaj mladić pretpostavlja se da je u pitanju upozorenje za njega. Područje Obrenovca je ovim ranjavanjem, pogodio još jedan u nizu kriminalni obračun od početka ove godine, a bilo ih je najmanje sedam.

M. S. je, kako kažu naši izvori, odranije poznat policiji i to, navodno, zbog nasilničkog ponašanje i trgovine drogom, zbog čega se i smatra da je on žrtva suprotstavljene kiminalne grupe ili osvete.

M.S.
M.S.foto: Društvene Mreže

Pucnjava se, podsetimo, dogodila oko jedan sat posle ponoći, a ranjni M. S. je uspeo svojim "smartom" da se odveze do kuće odakle ga je otac odneo do doma zdravlja u Obrenovcu, odakle je odmah vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

On je sada svestan i komunikativan, u stabilnom je stanju i urađena je manja intervencija. Noga mu je stavljena u gips i oporavlja se, a policija intenzivno traga za počiniocem, iako ranjeni ne sarađuje sa istražnim organima.

- On nije otkrio na kom mestu je upucan, na koji način, a ni ko je napadač - kaže izvor Kurira.

Analiza stručnjaka

"Dobro" se kotira u kriminalu

Ratomir Antonović
foto: Kurir tv

Prema rečima kriminologa Ratomira Antonovića, Obrenovac je uvek bio "dobro" kotiran kad je u pitanju stopa kriminala.

- Uvek je Obrenovac bio među prvim beogradskim opštinama koje su prednjačile u kriminalu, ima jak kriminalni potencijal, pogotovo što je odavno to radničko naselje, a s druge strane je velika različitost među stanovnicima i ima onih vrlo imućnih i vrlo siromašnih i to je dodatan podstrek pogotovo psihološki - kaže kriminolog za Kuri i objašnjava:

- Droga je zastupljena jako, veliki je broj zavisnika, a samim tim i dilera, a navijača gotovo svih beogradskih klubova ima u malom Obrenovcu.

Iako još nema zvaničnih informacija, policija istražuje da li postoji povezanost između ovog obračuna i pređašnjih, a pogotovo onog koji se desio ispred jednog noćnog kluba u ovom gradu kada je početkom oktobra ubijen radnik obezbeđenja Stevan Stevanović Japanac (36).

Stevanović je, da podsetimo, ubijen kad se svađa iz lokala nastavila ispred ugostiteljskog objekta, i nakon tuče u kojoj je učestvovalo više osoba, napadači su potegli oružje i Stevanovića upucali sa pet hitaca. Policija je zbog ovog ubistva uhapsila dvojicu muškaraca osumnjičenih za učešće u ubistvu, D. G. (21) i V. P. (23), obojicu iz Obrenovca, a za još dvojicom se traga.

Stevan Stevanović Japanac
Stevan Stevanović Japanacfoto: Facebook

Pre ubistva Stevanovića pucnji su odzvanjani glavnom ulicom u Obrenovcu usred bela dana 4. aprila ove godine, kad su ranjena dva rođena brata od kojih je jedan ranije pravosnažno osuđen zbog ubistva. U pitanju je Vasilije Mirković (32), a osuđen je za ubistvo Stefana Lazarevića 2018. u kafani kod Obrenovca.

- Sumnja se da je u pitanju neka opomena za braću. Nepoznati napadač je Vasilija upucao u koleno, dok je njegovog brata koji je bio do njega ranjen u potkolenicu i natkolenicu - rekao je ranije izvor:

- Napadač je nakon rafalne paljbe pobegao. Braća su nakon što su pogođena, takođe, pobegla sa mesta pucnjave i onako krvavi otišli nekoliko kilometara dalje i pozvali prijatelja koji ih je odvezao u bolnicu.

Vasilije Mirković
Vasilije Mirkovićfoto: Privatna Arhiva

Samo dva meseca pre toga u Savskoj ulici došlo je do fizičkog obračuna grupe mladića, koji su naneli teške povrede nožem maloletniku iz ovog grada.

- U ovoj tuči jedan mladić je izboden po čitavom telu, a zadobio je i nekoliko posekotina po glavi. Reč je o maloletniku koji ima17 godina - rekao je izvor Kurira.

Policija je odmah identifikovala napadača koji je ubrzo uhapšen, a navodno je u pitanju bio obračun navijača.

"Ubio sam čoveka"

Likvidacija zbog duga

D. S. (47) uhapšen je 10. marta u Obrenovcu nakon što je u iznajmljenom stanu u kom živi nožem ubio poznanika Č. Lj. (71). D.S. je, prema nezvaničnim saznanjima, ranije pozajmio od Č. Lj. 1.000 evra, uz zelenašku kamatu i u dogovorenom roku mu je vratio ukupno čak 3.000 evra.

Međutim, Č.Lj. je, navodno, nastavio da traži pare od D.S. i da ga reketira, pa mu je ovaj u naletu besa zabio nož u grudi, a onda se predao policiji i rekao "Došao sam da se predam. Ubio sam čoveka".

Krvavi decembar

Dve pucnjave

Kraj prošle godine takođe su zabeležena dva kriminalna obračuna u kojima je korišćeno vatreno oružje. Prvi je bio 11. decembra, a uhapšeni su četvorica mladića zbog sumnje da su pokušali da ubiju mladića V.M., pozadina sukoba bila je navodni dug i paljenje automobila jednom od napadača.

U drugom obračunu učestvovali su i navijači uhapšeni zbog pokušaja ubistva S.T. (28) koji je, inače, radnik obezbeđenja u jednom klubu u Obrenovcu. Kurir je tada ibjavio i ekskluzivan snimak ove pucnjave.

01:33

Snimak pucnjave u Obrenovcu

(Kurir.rs / D. Antonijević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track