"ZAKLEO SAM SE NA GROBU SVOG SINA..." Posle podizanja optužnice protiv vozača oglasio se otac žrtve: Nije rekao ni ljudsko IZVINI
Foto: Facebook, Dado Đilas

ispovest za kurir

"ZAKLEO SAM SE NA GROBU SVOG SINA..." Posle podizanja optužnice protiv vozača oglasio se otac žrtve: Nije rekao ni ljudsko IZVINI

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv vozača Branislava R. iz Beograda, koji je u julu prošle godine naleteo "alfa romeom" na Nikolu Grujića (20) iz Čačka, kadeta Vojske Srbije, i odbacio ga gotovo 12 metara u naselju Voždovac.

Otac nastradalog mladića kaže u ispovesti za Kurir da je zadovoljan radom tužilaštva, te "da se zakleo na sinovljevom grobu da će isterati pravdu do kraja".

Stravična saobraćajna nesreća, podsetimo, dogodila se 9. jula 2022. kod benzinske pumpe u Darvinovoj ulici na Voždovcu kada je osumnjični u stanju potpune alkoholisanosti, sa 2.62 promila alkohola u krvi, izgubio kontrolu nad vozilom i prvo udario u znak "stop", pa u kadeta Vojske Srbije koji se kretao tik do trotoara jer je jedan automobil bio parkiran na trotoaru. Vozač je pobegao sa mesta nesreće, a mladić je od zadobijenih povreda preminuo 16. jula 2022.

kadet vojske srbije nikola grujić koji je poginuo u julu prošle godine
kadet vojske srbije nikola grujić koji je poginuo u julu prošle godinefoto: Privatna arhiva

Nikolin neutešni otac Nenad Grujić naveo je za Kurir da je zadovoljan podizanjem optužnice.

- Osumnjičenom se na teret stavlja da je počinio krivična dela nepružanje pomoći povređenom licu u saobraćajnoj nesreći i ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju sa smrtnim ishodom - kaže Nikolin neutešni otac i dodaje da je bio strašno povređen prvobitnim veštačenjem, gde je navedeno da su i njegov sin i vozač podjednako krivi za nesreću.

- Drugim veštačenjem je to osporeno i to je pravda! Moj sin nije kriv... Ne ubija auto, nego vozač koji ga vozi!

Nenad u svojoj bolnoj priči navodi da je bahati i pijani vozač nakon nesreće otišao sa suvozačem da pije kafu, ne mareći na minulu situaciju.

poginuli kadet vojske srbije
poginuli kadet vojske srbije foto: Privatna arhiva

- Nije pomogao mom detetu koji je hrabro spasio svoju devojku i odgurnuo je kako i ona ne bi nastradala. Otišao je da pije kafu, a nakon što je proveo tri meseca u pritvoru pušten je i nema nikakvu zabranu. Nastavio je sa svojim životom, a meni ni ljudsko "izvini" nije rekao - kaže otac kadeta i dodaje:

- Vodim svoj lični rat i kao vojnik, po drugi put sam se 21. jula 2022. zakleo svom detetu na grobu da će pravda biti zadovoljena, tako će i biti. Moje dete je služili ovo zemlji časno i pošteno tako da hoću da i onaj ko je skrivio njegovu smrt pošteno i časno odsluži svoju kaznu.

Naš sagovornik je dodao da vozač koji je udario njegovo dete, koje je bilo na trotoaru to uradio pod dejstvom alkohola.

poginuli kadet vojske srbije nikola grujić iz čačka
poginuli kadet vojske srbije nikola grujić iz čačkafoto: Facebook

- Onoliko alkohola koliko je imao osumnjičeni u trenutku nesreće, prema stručnim nalazima, u moždanom sistemu je bukvalno došlo do "konfuzije". Osoba u ovoj fazi pijanstva nesposobne su za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, bez obzira na to da li se radi o vozaču, biciklisti ili pešaku - navodi Nenad i dodaje:

- Stanje u kom je on bio činila ga je apsolutno nesposobnim za bezbednu vožnju.

(Kurir.rs - B. T.)

Bonus video:

00:19

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ LEPOSAVIĆA: Vozač snima kako GAZI PROLAZNIKE na ulici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track