OBORENI NA POD, SPECIJALCI IM NE DAJU DA MRDNU Policija objavila snimak hapšenja braće Hofman: Dramatična scena u elitnom lokalu
Foto: Printscreen/MUP

OBORENI NA POD, SPECIJALCI IM NE DAJU DA MRDNU Policija objavila snimak hapšenja braće Hofman: Dramatična scena u elitnom lokalu

Crna Hronika -

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović uhapšeni su danas u jednom restoranu u Beogradu. Kako Kurir nezvanično saznaje, hapšenje su izveli SBPOK i UKP po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo, braća Hofman u fokusu su javnosti poslednjih dana pošto su se na društvenim mrežama pojavili video snimci na kojima se vidi kako maltretiraju ljude i govore kako "reketiraju pola Beograda".

00:41

Hapšenje braće Hofman

Braća Hofman, ranije su bili uspešni sportisti, bavili su se kik-boksom, kao i nijhov otac.

Prvi put, na udaru policije Republike Srpske našli su se zbog otmice počinjene 2018.

Inače, i njihov otac bio je poznati bokser, ali se zbog toga što su mu se sinovi odrekli sporta i ušli u kriminal, navodno odrekao.

Ljuban Vidović se, kako su preneli mediji iz te države, predao u septembru prošle godine i priznao da je sa bratom oteo Jakovljevića kako bi mu naplatili dug. Okružni sud u Banjaluci osudio ga je na godinu dana zatvora, ali je ta zatvorska kazna zamenjena novčanom. Njegov brat Miljan, pre deset godina bio je šampion sveta u disciplini K1.

Na društvenim mrežama najpre se pojavio snimak iz Modriče, na kom se vidi kako grupa mladića ulazi u lokal i traži gazdu objekta uz pretnju da oni "reketiraju pola Beograda".

- Alo, ovde Hofman. Gde si, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l' ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l' jasno?" - govori na videoklipu Ljuban Hofman Vidović.

Kurir.rs

Bonus video:

00:41

Hapšenje braće Hofman

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track