LETELE STOLICE, PADALE STVARI SA STOLOVA Isplivali NAJDRAMATIČNIJI KADROVI hapšenja braće Hofman: Ovako je počela akcija (VIDEO)
Foto: Drustvene Mreže

VELIKA AKCIJA SBPOK i UKP U BEOGRADU

LETELE STOLICE, PADALE STVARI SA STOLOVA Isplivali NAJDRAMATIČNIJI KADROVI hapšenja braće Hofman: Ovako je počela akcija (VIDEO)

Crna Hronika -

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović uhapšeni su juče u jednom luksuznom restoranu u Beogradu.

Braća su danima maltretirala ljude po Novom Sadu, ali i u Bosni i Hercegovini, hvalili se kako reketiraju pola Beograda, a snimci su deljeni po društvenim mrežama. Uhapšeni su u ekspresnoj akciji begradske policije, SBPOK i UKP po nalogu Višeg javnog tužilaštva, i to čim se pojavili u prestonici.

Braća Hofman u fokusu su javnosti poslednjih dana nakon što su se na društvenim mrežama pojavili video snimci na kojima se vidi kako maltretiraju ljude i govore kako "reketiraju pola Beograda".

Braća Hofman, ranije su bili uspešni sportisti, bavili su se kik-boksom, kao i nijhov otac.

Prvi put, na udaru policije Republike Srpske našli su se zbog otmice počinjene 2018.

Inače, i njihov otac bio je poznati bokser, ali se zbog toga što su mu se sinovi odrekli sporta i ušli u kriminal, navodno odrekao.

Sada se na mrežama pojavio snimak hakpšenja grupe iz drugog ugla.

00:41

Hapšenje braće Hofman u luksuznom restoranu

Kako se može videti, specijalci UKP upadaju u restoran, a zatim u munjevitoj akciji, u kojoj su "poletele i stolice" grupu osumnjičenih mladića obaraju na pod i stavljaju im lisice.

Oglasilo se tužilaštvo

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala privedeno pet lica na informativni razgovor, saopštilo je tužilaštvo.

- Ova lica se dovode u vezu sa objavljivanjem više snimaka uznemirujuće sadržine, u kojima se vidi nasilje, pretnje, a, pored ostalog, se na njima čuju i tvrdnje da ta lica „reketiraju pola Beograda“ - navodi se u kratkom saopštenju.

Kako se dodaje, Više javno tužilaštvo u Beogradu će u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti i provere u cilju utvrđivanja svih činjenica, u cilju procesuiranja učinilaca krivičinih dela i zaštite lične bezbednosti i imovine građana.

Inače, uhapšena braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović ako je sudeći po društvenim mrežama bliski su prijatelji sa Mirkom Šijanom, sinom poznate pevačice Goce Božinovske, a bili su dobri i sa brutalno likvidiranim Lukom Perenčevićem na Banjici.

Kako se može videti na fotografijama koje neretko objavljuju može se videti kako su oni godinama prijatelji koji često izlaze, provode vreme zajedno, letuju i zimuju u društvu.

00:41

Hapšenje braće Hofman

Takođe, na jednom od profila može se videti i da su Mirko Šijan i Miljan Hofman Vidović u zagrljaju na jednoj svadbi sa Lukom Perenčevićem, navijačem Rada, koji je brutalno likvidiran 9. maja prošle godine u jednom boks klubu na Banjici u Beogradu.

U međuvremenu pojavila se informacija da je sa njima uhapšen i sin poznate pevačice Goce Božinovske, Mirko Šijan.

Nešto kasnije oglasio se i Mirko, koji je demantovao da je uhapšen sa braćom Hofman.

- Laž. Nisam uhapšen, nisam priveden i nemam komentar - rekao je kratko.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track