BRAĆI HOFMAN ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Pred tužiocem u Katanićevoj negirali krivična dela
Foto: Zorana Jevtić

BRAĆI HOFMAN ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: Pred tužiocem u Katanićevoj negirali krivična dela

Crna Hronika -

Braći Hofman sudija za prethodni postupak na predlog Prvog osnovnog tužilaštva odredio je pritvor do 30 dana, potvrdio je za Kurir njihov branilac, advokat Marko Janković.

Pritvor im je određen kako ne bi uticali na svedoke kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da ponove krivično delo.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Prethodno, saslušani pred tužiocem Prvog onovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana 12.11.2023 godine, braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović, u prisustvu izabranih branioca izneli su odbranu negirajući izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Nakon datih odbrana tužilaštvo je predložilo sudu da im se odredi pritvor zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da bude ispitan u postupku, i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična dela, imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke, oštećene svedoke i prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega će biti doneta konačna odluka, o čemu će takođe javnost biti obaveštena.

Podsetimo, Ljuban i Miljan Hofman uhapšeni su u ponedeljak u akciji policije u jednom restoranu.

Advokat Marko Janković
Advokat Marko Jankovićfoto: Ana Paunković

Advokat Marko Janković, koji brani braću, potvrdio je kratko za Kurir da je saslušanje u tužilaštvu završeno.

- Izneli su kratke odbrane, negirali delo, mlađem bratu se stavlja na teret samo da je snimao što nije radnja krivičnog dela. U svakom slučaju izjasnio se da nije ni snimao i da nije kriv - potvrdio je advokat Marko Janković.

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track