ŽENA ADVOKATA OSLEPELA OD UDARCA NASILNIKA Upao u kancelariju i počeo da udara nju i supruga, evo koju je kaznu dobio
Foto: Shutterstock

ŽENA ADVOKATA OSLEPELA OD UDARCA NASILNIKA Upao u kancelariju i počeo da udara nju i supruga, evo koju je kaznu dobio

Crna Hronika -

Ilija M. (78) prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu osuđen je na tri godine zatvora, zbog napada na advokata J. R. i njegovu suprugu S. R. koja je zbog tog napada oslepela na jedno oko! Kako saznajemo ova presuda je usledila, nakon nešto više od godinu dana, a pošto je Prvo osnovno javno tužilaštvo predložilo da se okrivljeni kazni sa 4 godine i 6 meseci zatvora.

Ilija M. je 30. maja prošle godine u advokatskoj kancelariji nakon kraće svađe, nezadovoljan načinom na koji ga je J. R. zastupao u sudskom postupku, napao i zadao mu više udaraca pesnicom. Advokat je pretrpeo lake telesne povrede.

Tada je reagovala i S. R., njegova supruga, koja je pokušala da spreči dalji sukob.

Međutim, Ilija M. je tada nasrnuo i na S. R., suprugu advokata, i pesnicom je krvnički udario u lice.

Žena je zadobila teške telesne povrede - nagnječenje sa krvnim podlivom u predelu kod desnog oka, rascep desne očne jabučice, potpuno prisustvo krvi u prednjoj očnoj komori, krvarenje u staklastom telu i odlubljivanje mrežnjače i sudovnjače sa krvarenje.

Zbog ovih jezivih povreda, oštećena S. R. je izgubila vid i oslepela na desno oko!

Iliji M. su optužnim aktom stavljena na teret dva krivična dela napad na advokata.

Prema optužnom predlogu javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Aleksandra Gavrića tužilaštvo je sudu predložilo da se okrivljeni oglasi krivim za napad na advokata J. R. i osudi na 2 godine zatvora, a za napad na oštećenu S. R. osudi na kaznu od tri godine zatvora, te da mu se izrekne jedinstvena kazna u trajanju od četiri godine i šest meseci zatvora.

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu je 15. novembra doneta prvostepena presuda protiv okrivljenog Ilije M, kojom je osuđen na tri godine zatvora.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track