"DUCA OTIŠAO U AUSTRALIJU ZBOG KRIMI DŽIMI POSLOVA!" Meštani Ljiga o uhapšenom bombašu: ON JE PRAVA ENIGMA, BIO JE NAJGLASNIJI
Foto: Printscreen/Facebook, Zorana Jevtić

žitelji sela posle hapšenja

"DUCA OTIŠAO U AUSTRALIJU ZBOG KRIMI DŽIMI POSLOVA!" Meštani Ljiga o uhapšenom bombašu: ON JE PRAVA ENIGMA, BIO JE NAJGLASNIJI

Crna Hronika -

Meštani sela kod Ljiga odakle je rodom Dušan Krstić zvani Duca sa Olimpa (59) koji je uhapšen zajedno sa svojom suprugom Džesikom R. T. (39), inače državljankom Australije, zbog sumnje da je bacio više ručnih bombi na kuće u vlasništvu porodice pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca, kažu za Kurir da se bračni par u Srbiju vratio pre oko godinu dana.

Podsetimo, u selu kod Ljuga juče su pripadnici MUP izveli spektakularnu akciju u kojoj su uhapšeni osumnjičeni supružnic. Krstić je posle hapšenja, prema rečima našeg izvora, priznao da je bacao bombe na Zvezdari i navodno tvrdio da je to uradio iz osvete.

uhapšeni dušan krstić, zvani duca sa olimpa i njegova supruga džesika r.t.
uhapšeni dušan krstić, zvani duca sa olimpa i njegova supruga džesika r.t.foto: Printscreen/Facebook

- Duca je sa suprugom Džesikom i decom došao pre godinu dana iz Australije u Srbiju i veoma se promenio. Naime, ranije je bio temperamentan i veliki problem, znao je da luduje po kafanama i da u svemu bude prvi. Ljudi su ga se plašili i niko nije hteo da mu se nađe na putu - kaže za Kurir meštanin sela kod Ljiga, koje je inače i rodno selo Krstića.

- Uvek je bio prava enigma za nas obične ljude. Isticao se i nekako bio je lud, nije se plašio nikoga. Otišao je iz Srbije u Australiju pre mnogo godina zbog njegovih krimi-džimi fazona i poslova, ali se sada vratio - dodao je naš sagovornik.

bačena bomba na kuću ćerke dragoslava kosmajca koja nije eksplodirala
bačena bomba na kuću ćerke dragoslava kosmajca koja nije eksplodiralafoto: Kurir, Zorana Jevtić

Kako dalje navode žitelji sela, sada kad se Duca vratio iz inostranstva delovalo je da je postao "novi čovek".

- Duca je sada potpuno drugi čovek, onako požrtvovan i porodičan. On već ima četvoro dece sa prvom suprugom, a sada ima i četvoro sa Džesikom koju je doveo iz Australiji - pričaju komšije uhapšenog i dodaju:

- Njegov životni cilj je, kako nam je pričao, da ima desetoro dece. Pre dva meseca se venčano sa Džesikom, hteo je da napravi i veselje za porodicu koja je u Srbiji.

Kako dalje navode sagovornici, Ducu su poslednjui put videli na sastanku mesne zajednice.

spektakularno hapšenje dušana kristića i njegove žene, inače državljanke australije
spektakularno hapšenje dušana kristića i njegove žene, inače državljanke australijefoto: MUP Srbije

- Pre 20 dana je bio sastanak mesne zajednice gde je bilo reči o seoskom vrtiću koji je zatvoren. Nekad smo imali vrtić jer imamo puno dečice u mestu, ali je on zatvoren i svi roditelji moraju sada mališane da vode u Ljig, pa je sada između ostalog bilo reči o tome da se opet otvori obdanište - kažu oni i dodaju:

- Uhapšeni Duca, pošto ima dečicu, žalio se na to što nema obdaništa, i bio je jedan od glavnih govornika i zahtevao je da im se opet otvori vrtić jer je tako lakše i njemu i ostalim roditeljima. Mašutim, do dogovora sa ljudima iz opštine Ljig na tom sastanku nije došlo.

Kako su oni objasnili, izgleda da je u međuvremenu Duca sa Olimpa kovao pakleni plan za niz bombaških napada na kuću pokojnog Dragoslava Kosmajca.

hapšenje bračnog para u selu kod ljiga
hapšenje bračnog para u selu kod ljigafoto: MUP Srbije

- Čuli smo šta su uradili, i ne znamo šta da kažemo... Dok smo mi mislili da se promenio i postao napokon pošten čovek, on je kovao paklene planove. U šoku smo - objašnjavaju meštani sela kod Ljiga.

Pa da podsetimo, sumnja se da su uhapšeni mesecima pratili decu pokojnog biznismena. Kako je Kurir već pisao, policija je tokom pretresa pronašla nacrtane rute i mape kretanja dve ćerke i sina Dragoslava Kosmajca.

- Sumnja se da je mesecima pratio ćerke i sina Dragoslava Kosmajca. Kod Krstića su pronađene nacrtane rute i šeme, spiskovi kuda se tačno kreću i gde provode vreme, ali i nekoliko toki vokija - otkriva je ranije izvor Kurira.

bračni par se sumnjiči da je 7. novembra bacio bombe na porodični dom kosmajca
bračni par se sumnjiči da je 7. novembra bacio bombe na porodični dom kosmajca foto: Kurir

Podsetimo, Dušan Krstić i njegova supruga Džesika R. T. uhapšeni su juče zbog sumnje da su 7. novebmra bacili jednu bombu u dvorište kuće u kojoj živi udovica Dragoslava Kosmajca sa sinom Lazarom i mlađom ćerkom Jelenom, ali bomba nije eksplodirala, a potom su bacili još jednu u dvorište komšijske juče.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja