RUSE, ISTINSKA LEGENDO, PRIJATELJU MOJ: Napadač sasuo kišu metaka u NAVIJAČA pa pobegao, ZVEZDAŠI Asodiju na utakmici odali počast
Foto: Printscreen

RUSE, ISTINSKA LEGENDO, PRIJATELJU MOJ: Napadač sasuo kišu metaka u NAVIJAČA pa pobegao, ZVEZDAŠI Asodiju na utakmici odali počast

Crna Hronika -

Od navijača Crvene Zvezde Ivana Asodija (28) koji je preminuo pre četri dana nakon što je 4. novembra teško ranjen sa šest hitaca u beogradskom naselju Čukarica kada je na njega pucao nepoznati napadač opraštaju se brojni prijatelji.

Podsetimo, pucnjava se dogodila 4. novembra oko 17 sati na Čukarici kada je nepoznati napadač u sačekuši ispalio šest hitaca u pravcu Asodija, koji su ga pogodili u predelu stomaka. Napadač je tada pobegao sa mesta zločina i za njim se intezivno traga, a povređeni Asodi je prevezen u Urgentni centar gde se deset dana borio za život. Usled svih napora lekara on je preminuo.

čitulja za ivana asodija koji je izrešetan 4. novembra na čukarici
čitulja za ivana asodija koji je izrešetan 4. novembra na čukaricifoto: Printscreen

Nakon vesti da je navijač preminuo njegova porodica, prijatelji i saborci sa tribina mahom su počeli da se opraštaju od njega, što na društvenim rmežama gde su objavljivali njegove fotografije sa tužnim statusima, što preko čitulja koje su preplavile jedne dnevne novine.

- Poslednji pozdrav moj najvećem bratu Rusu, bio si oličenje hrabrosti, ispunjenosti i odanosti i nema te smrti koja može to da ti oduzme. Ruse, istinska legendo, prijatelju moj, s ponosom ću te pominjati, a ovo nikada neću zaboraviti. Počivaj u miru i neka ti je večna slava - ispod ove čitulje koja je preko cele strane novina stoji potpis Marko Petković, prijatelj ubijenog Asodija s kojim je robijao za ubistvo iz 2015. godine.

ubijeni navijač asodi
ubijeni navijač asodifoto: Facebook/Balkanski navijaci

Asodi je, inače, javnosti postao poznat posle ovog slučaja - ubistva u porti crkve u Vraniću, kada je ubijen Saša Joksić (39). Joksić je ubijen tokom letnjeg vašara u Vraniću, u trenutku kada je dvojicu pijanih mladića opomenuo da ne uriniraju u dvorištu crkve.

- Marko Petrović i sada pokojni Ivan Asodi nasrnuli su na nesrećnog Joksića, a tokom rvanja jedan od njih je izvukao nož i direktno u srce ubo žrtvu, koja je od zadobijenih povreda preminuo - podseća izvor i dodaje da se ovom dvojcu sudilo za ubistvo, ali se na kraju od gonjenja preminulog odustalo.

Takođe, pored ove čitulje na celoj strani stoji još jedna čitulja koju potpisuje Petković sa prijateljima.

- Ostavio si neizbrisiv trag u našim srcima, uvek si bio pun dobrote, ljubavi i iskrenosti. Za nas si neponovljiv, jedini, pravi, nikad prežaljeni, naš Rus. Neka te u tišini večnog mira prati naša ljubav, jača od vremena i zaborava - piše u čitulji.

utakmica zvezda olimpijakos
utakmica zvezda olimpijakosfoto: Printscreen

Na utakmici Crvene Zvezde i grčkog Olimpijakosa koja se igrala u četvrtaka, u gostima navijači beogradskog kluba razvukli su veliki transparent na kome je pisalo ime preminulog navijača i njegova godina rođenja.

Istragu za ovu ubistvo vodu Više javno tužilaštvo u Beogradu koje detaljnim radom steže obruč oko, za sada nepoznatog počinioca, koji je pucao u žrtvu sa nemarom da je ubije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track