NOVE INFORMACIJE O JEDINOJ PREŽIVELOJ ŽRTVI BELIVUKOVOG KLANA Veštak: Intelektualne sposobnosti su mu na nivou tuposti, ali...
Foto: Kurir

NOVE INFORMACIJE O JEDINOJ PREŽIVELOJ ŽRTVI BELIVUKOVOG KLANA Veštak: Intelektualne sposobnosti su mu na nivou tuposti, ali...

Crna Hronika -

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za učešće u sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, kao i silovanje jednog mladića nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu.

Danas je pred sudom trebalo da bude saslušan I. S. koji je prema optužnici tri dana seksualno zlostavljan u prostorijama koje su pripadnici kriminalne grupe koristili na stadionu Partizana i jedina je preživela žrtva klana.

Ipak, mladić neće danas biti saslušan, pošto je njegova sestra pismeno obavestila sud da je bolestan. Sudsko veće saslušava veštake koji su dali nalaz da je sposoban da prati suđenje.

Sudski veštak Branko Mandić naveo je da su prilikom veštačenja I. S. imali u vidu njegov zdravstveni karton, ali i psihološki profil.

- Intelektualne sposobnosti su ispod prosečnih, na nivou tuposti. To je prosto između prosečne i granične inteligencije, ali ne predstavlja duševnu bolest. U konkretnom slučaju, zaključili smo da je on ima procesnu sposobnost - rekao je veštak Branko Mandić.

Na pitanje sudije da li sud mora da ima nešto posebno u vidu prilikom svedočenja, Mandić je odgovorio odrično, i dodao da I. S. može da bude tretiran kao bilo koji drugi svedok.

Sudski veštak Ana Najman koja je u svom nalazu navela da I. S. ima očuvanu pažnju kada su skoriji događaji u pitanju.

- Reč je o osobi koja ne koristi prethodna iskustva i složene mentalne operacije, već svaku situaciju procenjuje ispočetka - rekla je ona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja