EKSPLOZIJA ZATRESLA CELO NASELJE! Komšije u šoku dan nakon strašne detonacije u Zrenjaninu: Sumnjaju da je ovo uzrok (FOTO)
Foto: Kurir.rs/S.U.

jedna žena stradala

EKSPLOZIJA ZATRESLA CELO NASELJE! Komšije u šoku dan nakon strašne detonacije u Zrenjaninu: Sumnjaju da je ovo uzrok (FOTO)

Crna Hronika -

Dan nakon eksplozije koja je raznela porodičnu kuću u ulici Mađarske komune u Mužlji, prigradskom zrenjaninskom naselju, policija je bila prisutna i nastavila uviđaj.

Policijske trake i dalje su stajale na više mesta. Pešaci su žurno prolazili, mada je bilo i onih koji su u neverici posmatrali šta je ostalo od velike kuće starijih supružnika. Eksplozija do koje je došlo u četvrtak, nešto pre 15 časova, uništila je skoro celu kuću. Ostala je ruševina koja nemo svedoči o silini eksplozije.

Kikinda, eksplozija
foto: Kurir.rs/S.U.

Na žalost, Eva M. (74) je preminula od zadobijenih povreda, dok je njenom suprugu Mihalju M. (79) ukazana pomoć u zrenjaninskoj bolnici. Erne Dohar iz Zrenjanina, kaže za Kurir da se njegova kuća nalazi nekih 200 metara od mesta nesreće i da se od siline eksplozije zatresla cela Mužlja:

Kikinda, eskplozija
foto: Kurir.rs/S.U.

- Odmah nakon eksplozije, izašao sam na ulicu da vidim šta se dogodilo. Nisam mogao ni da pretpostavim kakva će nesreća zadesiti naše komšije, Mihalja i Evu. Dobro sam ih poznavao. Svojevremeno su držali i hamburgeriju. Vredni i radni. Uvek zajedno. Takvi su bili Eva i Mihalj. Niko još tačno ne zna šta je uzrok eksplozije koji je, kao što vidite, poput kule od karata, porušio dom ovih penzionera - kaže Erne i dodaje da su nedugo nakom eksplozije došli vatrogasci, policije i Hitna pomoć:

1 / 6 Foto: Kurir.rs/S.U.

- Evu su vatrogasci-spasioci satima tražili ispod ruševina. Preko nje je pao betonski stub. Da od velike kuće nakon eksplozije ne ostane skoro ništa sigurno je došlo zbog curenja plina. Nema šta drugo. Nije ovo prvi put da je u Zrenjaninu došlo do eksplozije nakon curenja plina- smatra Erne.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja