"SAMO LAGANO, SLOBODNO, 150 METAKA U NJEGA OPALITI": Skaj poruke otkrile da je Zvicer sa kavčanima hteo da ubije Vladu Mandića?!
Foto: Vladimir Šporčić

novi detalji prepiske iz cg

"SAMO LAGANO, SLOBODNO, 150 METAKA U NJEGA OPALITI": Skaj poruke otkrile da je Zvicer sa kavčanima hteo da ubije Vladu Mandića?!

Crna Hronika -

Pripadnici kavačkog klana nadgledali su funkcionere nekadašnjeg Demokratskog fronta uoči nikšićkih izbora 2021. i dogovarali se da „zaždiju" automobil kojim je bivši srpski rukometaš Vladimir Mandić sa tadašnjim poslanikomm DF-a, Milom Božovićem, došao u Nikšić sredinom februara.

Prema pisanju crnogorskih Vijesti, to porizilazi iz međusobne komunikacije koju je odbegli policajac Ljubo Milović preko kriptovane Skaj aplikacije vodio sa uhapšenim policajcem Petrom Lazovićem i više osoba, dok je Lazović o tome pričao i sa odbeglim vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Vlada Mandić
Vlada Mandić foto: Printscreen/Hype TV

Petar Lazović 9. februara preko Skaja poslao je poruku da Vlada Mandić dolazi u Crnu Goru i poslao fotografiju automobila koji vozi bivši rukometaš.

- To vozi Vlada Mandić. Možeš li obić. Vlada Mandić je onaj rukometaš, on je sa njim i neki Šijan. Oni su glavni finansijeri. Možeš li obići krug. Da vidimo gde će, ako ostane da noći gore da mu ga zaždijemo - piše u poruci.

O dolasku Vladimira Mandića u Nikšić, kavčani su razgovarali i prethodno krajem januara, a Milović tada Lazoviću prenosi šta je o tome rekao Radoje Zvicer, kom je nadimak na Skaju bio Born.

- Veli Born za Mandića odmah krupnom sačmom po koljena - piše Milović 27. januara.

- Hhahahah. Treba, neka ga oderu - odgovara Petar Lazović.

Petar Lazovič i Radoje Zvicer
Petar Lazovič i Radoje Zvicerfoto: printscreen beraneonline.me, Privatna arhiva

- Oće, samo neka jave odma kad uđu u Crnu Goru. Da ga upratimo isti tren - piše mu Milović, a Lazović konstatuje "tako je najbolje".

Nepune dve nedelje kasnije, 12. februara 2021. Lazović javlja Miloviću da je Mandić ušao u Crnu Goru.

- Ušao Mandić sa Milom Božovićem. "Audi".

Milović ga pita "kuda", a Lazović mu šalje registarske oznake i odgovara da je ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo, i izveštava ga da je u društvu izvesnog Crnogorca koji živi u Beogradu.

Nekoliko sati kasnije, Milović pita: "Kuda je Mandić, hoće li u Budvu ili u Nikšić?".

Lazović mu odgovara da će javiti, a onda podnosi detaljan raport, da je parkiran pored prostorija Demokratske narodne partije. Lazović ga pita je li siguran u to, "jer zna da su policajci čekali goste, a onda traži i da ih prate Milovićevi saradnici".

Ljubo MIlović
Ljubo MIlovićfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

- Neka ih uprate malo, pa da ga deremo. Častićemo, neka ih uprate. Milović mu oko 21 sat odgovara da ih policija "još drži".

- Trebali smo ih bolan napadnut. Šta ih ovi bolan prepriječuju, pretresaju, o jadu rade. Samo će otići sad, a trebalo ih je napadnut - šalje on Miloviću nakon čega ga izveštava da će stajati sa strane, jer ih "pretresa 20 insprektora i policajca i na sve motre".

- Vidi, samo lagano, slobodno, kad se neđe parkiraju, samo da mu ga izbušimo i eto - piše Lazović odbeglom policajcu.

- Usred dana, treba sjutra ako budu tu, samo naiđem, opalim jedan šanžer u auto i ćao.

- Znaš li koliko policajaca, bruka - odgovara mu Milović.

- Treba noćas ako ostanu ođe da spavaju, auto im izbušiti, 150 metaka u njega opaliti - odgovara mu ovaj.

Oglasio se posle zadržavanja u policiji

Policija me maltretirala nepotrebnim zadržavanjem

Posle zadržavanja od strane crnogorske policije, koje mu je možda i spasilo život u februaru 2021, Mandić se oglasio za srpske medije:

- Nisam verovao da ću u Crnoj Gori, zemlji mojih predaka, doživeti da me neko pokušava poniziti tako što će me tretirati kao kriminalca. Naime, moje prijatelje i mene, sinoć je u Nikšiću zaustavila tamošnja policija, a potom više sati pretresala, proveravala i maltretirala nepotrebnim zadržavanjem. Ja sam samo prošle godine u turističke sadržaje u blizini Sv. Stefana investirao gotovo pola miliona evra i očekivao sam da budem poštovan i uvažen bar onoliko koliko je vlast Crne Gore uvažila slične invenstitore. Nažalost, nije tako, nego se od strane policije koja je nedavno kraljevski tretirala nekog Velju Belivuka i njegovog ortaka, koji su uhapšeni u Srbiji zbog svirepih zločina, primenjuju naopaki standardi prema normalnim građanima koji doputuju iz te države.

Belivuk i Miljković
Belivuk i Miljković foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:28

ZVICER JE POBEGAO JER JE BIO UPOZOREN OD STRANE NJIH! Stručnjaci: Ako krenete na kriminalnu grupu PUCAĆE U GLAVU bez ustezanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track