9 SRBA POGINULO ZA 2 GODINE U AMERICI: Bračni par se zakucao u kuću, pijani ragbista ubio Tinu, Rapajić stradao poslednji
Foto: Printscreen, Gofundme.com, screenshot/Fox32Chicago

JEZIVA STATISIKA!

9 SRBA POGINULO ZA 2 GODINE U AMERICI: Bračni par se zakucao u kuću, pijani ragbista ubio Tinu, Rapajić stradao poslednji

Crna Hronika -

Prošle nedelje u Americi je poginuo još jedan Srbin Nebojša Rapajić (43) iz Subotice, a on je samo još jedan naš zemljak koji je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći izgubio život. Nažalost, minulih godina imamo na desetine naših državljana koji su na takav tragičan način preminuli.

Pa da podsetimo, Rapajić koji godinama živi i radi na Floridi 22. novembra poginuo je u udesu kada je na njega naleteo "nisan" koji je prethodno prošao na crveno svetlo. Saobraćajka je bila jeziva, a od zadobijenih posledica Subotičanin je preminuo. Od njega se danima opraštaju porodica i prijatelji, pa čak i crkvena zajednica.

Nažalost, Rapajić nije jedini koji je poginuo u nesrećema u "obećanoj zemlji" Americi gde je kao i svi "krenuo trbuhom za kruhom."

nebojš arapajić poginuo prošle nedelje
nebojš arapajić poginuo prošle nedeljefoto: Gofundme.com

Milan Alilović

Stradao u policijskoj poteri

Pre samo mesec dana u Misisipiju, tačnije 11.oktobra poginuo je kamiondžija Milan Alilović (41) iz Beograda kada je na njega naleteo automobil u kome se nalazio osumnjičeni koga je jurila policija. Naime, taj osumnjičeni je prethodno pratio svoju suprugu, prema kojoj ima meru zabrane prilaska i ne sme da joj se približava, a nakon njene prijave policija ga je jurila i u toj juranjavi je došlo do sudara.

milan alilović poginuo u stravičnoj nesreći dok je vozio kamion
milan alilović poginuo u stravičnoj nesreći dok je vozio kamionfoto: Instagram/serbiantimes

- Alilović je upravljao svojim kamionom kada je na njega naletelo vozilo iz suprotnog smera na autoputu I-55, što je izazvalo eksploziju i požar. Srbin je preminuo na licu mesta, a policija je nedugo zatim uhapsila osumnjičenog koji se nalazio u drugom vozilu, koji je tom prilikom zadobio lakše telesne povrede - pisali su tada američke vesti.

- Tokom potere, policajci su koristili stop-palice kako bi zaustavili vozilo osumnjičenog, ali se on oglušio od njihovo naređenje, i uletelo u saobraćaj iz suprotnog smera, frontalno se sudarivši sa kamionom kojim je upravljao Alilović.

Nažalost, prema rečima njegovog brata on je iza sebe ostavio suprugu i maloletno dete, kome je dao ime po njihovom bratu koji je pre 18 godina poginuo u saobraćajnoj nesreći kada je imao samo 21 godinu.

Luka Ćuk

Zakucao se kamionom u drugog teretnjaka

Mladić Luka Ćuk (29) iz Valjeva poginuo je 21. juna kada je vozeći kamion u Indijani u Americi. Do nesreće je došlo na naplatnoj rampi auto-puta u Indijani kada se svojim kamionom zakucao u svog kolegu koji je bio ispred njega.

luka ćuk iz valjeva poginuo kada se kamionom zakucao u teretnjak na naplatnoj rampi
luka ćuk iz valjeva poginuo kada se kamionom zakucao u teretnjak na naplatnoj rampifoto: Gofundme

- Do nesreće je došlo kada je kamion kojim je upravljao Dž. A. (51), išao znatno ispod ograničenja brzine u delu puta kod naplatne rampe. Na taj teretnjak naleteo je Luka svojim kamionom. Veruje se da je pokušao da se zaustavi ili bar da izbegne direktan udarac u prikolicu otpozadi, ali nije uspeo - pisali smo ranije:

- Od siline udarca prednji deo kamiona je bio smrskan toliko da je vozač ostao zaglavljen u kabini. Vatrogasci su morali da seku kabinu kako bi došli do Srbina. Zadobio je teške povrede od koji je preminuo na mestu.

Valjevac je sahranjen u Srbiji zahvaljujući donacijama gde je prikupljano 75.000 dolara za troškove transporta i sahrane.

Nemanja Radenković

Prijatelji za 3 dana prikupili 70.000 dolara da ga vrate kući

Nemanja Radenković (30) iz Niša nastradao je 10. marta u okolini Merilenda, a i se ne zna kako je zapravo došle do nesreće u kojoj je on preminuo. Zaposlen je bio kao kamiondžija, pa nije isključeno da je u tom teretnjaku i bio kada je došlo do nesreće.

nemanja radenkoivć poginuo u americi
nemanja radenkoivć poginuo u americi foto: Facebook

- Nije poznato kako je došlo do nesreće, ali se ono što se znao o ovom mladiću da je godina zbog posla bio u mestu Aleksandrija u Virdžiniji (SAD), dok je njegova porodiica bila u Nišu - podseća izvor i dodaje:

- Nakon Nemanjine pogibije njegovi prijatelji su se odmah angažovali u prikupljanju 70.000 dolara koliko je trebalo da iznosi transport do Srbije sa njegovim posmrtnim ostacima. Naime, ljudi dobre volje su za samo tri dana premašili ovu cifru što govori o tome koliko je bio voljen.

Miloje i Milana Marković

Zakucali su "tojotom" u kuću

Bračni par Miloje (85) i Milana (77) Marković stradali su u saobraćajnoj nesreći 8. novembra 2022. kada su se automobilom marke "tojota" zakucali u kuću u Park Ridžu.

Nesreća se dogodila u ranim jutranjim satima tog kobnog 8. novembra kada je iz za sada nepoznatog razloga Miloje koji je upravljao "tojotom" iz 2007. godine zakucao se u kuću, u kojoj u tom trenutku na svu sreću nije bilo nikog. Očevici su tada za američki portal WGN News naveli da je bračni par jurio i pretekao nekoliko automobila, i da je sledeće čega se sećaju jeste "auto koji je udario u kući i visi u vazduhu".

bračni par miloje i milana marković se 'tojotom' zakucali u kuću u park ridžu
bračni par miloje i milana marković se "tojotom" zakucali u kuću u park ridžufoto: screenshot/Fox32Chicago

Porodica Marković navela je i da je bračni par odrastao u Robajama u Srbiji i da su njih dvoje bili prijatelji od Milenine pete godine.

- Održavali su i negovali svoju ljubav punih 58 godina. Deda će uvek ostati upamćen po svojim zabavnim pričama, beskrajnom humoru i brzoj pameti. Njegova ljubav prema fudbalu prenela se na njegove unuke. Baba i deda nikada nisu propustili utakmicu. Babina duboka ljubav prema svojim unucima i beskrajna podrška onima oko nje uvek će se ceniti. Ona je bila snaga i duša naše porodice. Oboje su voleli da što više vremena provode sa svojim unucima i bili su bitan deo njihovog odrastanja - ovo je o bračnom paru napisala njihova porodica nakon stradanja. Oni su sahranjeni 15 septembra 2022. u Čikagu.

Tina Tintor

NFL zvezda sa 250 na sat udario u Srpkinju

Tina Tintor (23), devojka rodom iz Srbije nastradala je 2. novembra 2021. u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu, koju je pijan izazvao Henri Rags Treći, bivši igrač američkog fudbala iz Las Vegasa.

nastradala tina tintor i optuženi za izazivanje nesreće henri rags treći koji je osuđen na 3 godine zatvora, a 10 na uslovnu
nastradala tina tintor i optuženi za izazivanje nesreće henri rags treći koji je osuđen na 3 godine zatvora, a 10 na uslovnufoto: Printscreen/Facebook

Rags je, podsetimo, vozio 250 kilometara na sat kada se zakucao u automobil u kom je bila Tina sa svojim psom Maksijem. Od siline udarca, Tinin automobil se zapalio, a nesrećna devojka živa je izgorela zajedno sa svojim ljubimcem.

- Tada je utvrđeno da je Rags vozio pod dejstvom alkohola i pri brzini od 250 kilometara na čas kada se direktno zakucao u devojku. Nakon sudara auto je bukvalno eksplodirao i zapalio se. Rags je sedeo u blizini požara sa rukama na glavi - podseća izvor i dodaje:

auto nakon sudara eksplodirao
auto nakon sudara eksplodiraofoto: Profimedia, Facebook

Rags je u avgustu ove godine osuđen na tri godine zatvora i na 10 godina uslovno.

- Rags je jedno vreme bio u pritvoru, a uz plaćenu kauciju je bio i u kućnom pritvoru, s tim što je morao da se podvrgava konstantnoj analizi na alkohol. Tada je imao pejdžer koji ga je obeveštavao da je vreme da duva u aparat koji je izmerio da li je koristio alkohol i ako jeste koliko promila ima u krvi - podseća izvor.

Miloš Marjanović

Brodom se nasukali o kamenje u plićaku

Srbin Miloš Marjanović (34) iz Leskovca poginuo je 13. juna 2021. u nesreći motornog broda na reci Meramek u blizini gradića Fentona, američka država Misuri. Inače, do nesreće je došlo nakon što se brod, u kome je pored Marjanovića bilo još pet srpskih državljana zakucao u kamenje u plitkom delu reke.

poginuli miloš marjanović iz leskovca došao u ameriku za boljim životom
poginuli miloš marjanović iz leskovca došao u ameriku za boljim životomfoto: Shutterstock, screenshot

- Putnici sa broda su brzo vozili rekom u mraku, udarili su o kamenje u plitkom delu, nakon čega su odleteli sa plovila. Nakon udarca svi putnici broda su sleteli sa plovila, a Marjanović je na mestu poginuo. Ostali putnici prebačeni su sa mesta nesreće u bolnicu - pisali su ranije američki mediji i dodali:

Miloš Marjanović, rodom je iz Leskovca, živeo je u čikaškom predgrađu Brukfild, gde je radio u jednoj radionici za popravku kamiona. Sahranjen je u svom rodnom kraju.

Nikola Đorđević

Poginuo na majčin rođendan

Nikola Đorđević (20) iz Prokuplja, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u gradu Šipingport u Pensilvaniji 16. februara 2021.

- Nikola se sa ocem vraćao kući kada se auto u kome su bili sudario sa drugim vozilom. U nesreći je poginuo i Rejmond R. (56) koji se nalazio u drugim kolima, a Nikolin otac Slobodan je povređen - podseća izvor Kurira.

nikola đorđević iz prokuplja nastradao na rođendan svoje majke
nikola đorđević iz prokuplja nastradao na rođendan svoje majkefoto: screenshot gofundme.com

Kobnog dana, Nikolinoj majci je bio rođendan, a nesreća se dogodila na samo nekoliko minuta od njihove kuće.

- Porodica Đorđević poreklom je iz Prokuplja, majka mu je bila profesorka engleskog jezika. U gradu su bili izuzetno cenjeni. U Ameriku je otišao prvo njegov ujak, sveštenik, a potom je povukao i ostale. Odselili su se dve godine pre tregedije. Iako su i u Srbiji lepo živeli, verovatno su otišli dalje za boljim i srećnijim životom - rekao je za Kurir meštanin Prokuplja.

(Kurir.rs - B. T.)

Bonus video:

01:53

BAKA I DEKA POGINULI NA LICU MESTA, A MLAĐA UNUKA (9) PREMINULA U BOLNICI! Njena starija sestra prebačena u urgentni centar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track