SRBIN KOJI JE POGINUO U AMERICI BIĆE SAHRANJEN U DOMOVINI: Prikupljeno 75.000 dolara za transport tela
Foto: Gofundme

saobraćajna nesreća

SRBIN KOJI JE POGINUO U AMERICI BIĆE SAHRANJEN U DOMOVINI: Prikupljeno 75.000 dolara za transport tela

Crna Hronika -

Novac koji je potreban za transport tela i sahranu mladića iz Valjeva, Luke Ćuka (29) koji je poginuo u sredu u Americi na autoputu za Indijanu, prikupljen je u roku od samo dva dana.

Naime, na sajtu fondacije Gofundme od srede, kada se tragedija dogodila, prikupljale su se donacije za porodicu nastradalog Srbina, kako bi mogli da telo svog sina transportuju za Srbiju i sahrane ga u rodnom gradu.

Cilj je bio da se sakupi 75.000 dolara, a donatori su se odmah odazvali i kroz manje od 48 časova prikupili i premašili ovu cifru.

Luka Ćuk
foto: Gofundme

Kako se navodi na sajtu Gofundme, novac će ići porodici nastradalog Luke, a donacije su se kretale od 10 do čak 10.000 dolara po uplati.

Podsećamo, Luka Ćuk (29) je poginuo u sredu u Americi prilikom vožnje firminog kamiona, kada je udario u zadnji deo kamiona koji se nalazio ispred njega. On je od jačine udarca ostao zaglavljen u kabini koji je bila potpuno smrskan i od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta.

Kako su mediji prenosili, do sudara je došlo tako što jer kombi ispred Lukinog vozio znatno sporije od ograničenja i Luka se sudario u njega pokušavajući bezuspešno da ga izbegne.

Kada su došle spasilačke ekipe i kada su uspeli da ga izvuku iz smrskanog vozila, Hitna pomoć ga je preuzela, mđutim mogli su da konstatuju samo smrt.

Vozač drugog kombija Dž.A. (51) prevezen je vozilom Hitne pomoći do najbliže bolnice kako bi mu se pružila medicinska pomoć. Prilikom udesa on je zadobio lakše telesne povrede.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja