KAO DA JE NASLUTIO TRAGEDIJU: Sveštenik koji je poginuo kod Kragujevca, dan pre tragedije objavio JEZIVI članak na svom Fejsbuku
Foto: Facebook, čitalac Kurira

POginuo na veliki praznik

KAO DA JE NASLUTIO TRAGEDIJU: Sveštenik koji je poginuo kod Kragujevca, dan pre tragedije objavio JEZIVI članak na svom Fejsbuku

Crna Hronika -

Sveštenik Braničevske eparhije Nemanja Veličković (33) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 18.50 sati u mestu Botunje, na državnom putu od Batočine prema Kragujevcu. Nemanja je, kako saznajemo, poginuo na praznik Sv. Jovana Zlatoustog, koji je i velika slava u njegovom kraju.

Kako smo pisali o Nemanji svi imaju samo reči hvale, a komšije kažu da je njegovom pogibijom celo selo zavijeno u crno.

Nemanja Veličković
foto: Facebook

- Naš Nemanja bio je divan sveštenik, suprug i otac. Ovo je velika tuga za naše Viteževo. Tako mlad čovek da ode, tuga. Selo nam je zavijeno u crno. Mnogo se trudio oko crkve, okupljao je narod. Mi još ne možemo da poverujemo da ga više nikad nećemo videti - kađe komšinica za Kurir i dodaje:

- Rodom je iz okoline Smedereva. Završio je bogosloviju, posle i Bogoslovski fakultet. Popadija je u bolnici, a i ranije je imala problema sa zdravljem - rekla je za Kurir utučena komšinica nastradalog sveštenika.

Jezivo

Ono što je šokiralo parohijane pokojnog Nemanje je da je na svom Fejsbuku samo dan pre tragedije objavio članak pod naslovom: “Šta se dešava posle smrti?”

- Kao da je naslutio tragediju ovim statusom. Tuga - rekla nam je komšinica Veličkovićevih.

Kragujevac, Nemanja Veličković
foto: Facebook

Nemanja je, da podsetimo, bio za volanom jednog od automobila koji su učestvovali u stravičnom lančanom sudaru, poginuo je na licu mesta.

Kurir.rs / D.A. - A.P.

Bonus video:

01:58

PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK SAHRANJUJE DEVOJČICU (4) I PLAČE! Političar o dešavanjima u Ukrajini: Nije trebalo do ovoga da dođe...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track