IMAO SAM TROJE, SAD IMAM 6 DECE Potresna ispovest brata POGINULOG sveštenika: Rođen je kad i Isus, umro je kao on u 33. godini
Stefan (u sredini) i Nemanja (desno) sa ocem, Foto: Privatna Arhiva

Tragedija

IMAO SAM TROJE, SAD IMAM 6 DECE Potresna ispovest brata POGINULOG sveštenika: Rođen je kad i Isus, umro je kao on u 33. godini

Crna Hronika -

"On je bio pravi anđeo od čoveka, do članka mu nismo dorasli. Ceo svoj život je posvetio porodici, a Bog je uzeo najboljeg".

Ovim rečima za Kurir počinje svoju ispovest rođeni brat Nemanje Veličkovića (33) sveštenika Braničevske eparhije, Stefan Veličković. Prema njegovim rečima, Nemanji su njegove ćerkice bile sve.

Kragujevac, Nemanja Veličković
foto: Facebook

- Šta da vam kažem to je čovek koji mrava nije zgazio, nema čoveka da mu nije pomogao. On nikada nije bio nervozan, uvek je sve čuvao u sebi, uvek nasmejan i drag - kaže nam Stefan i dodaje:

- Bio je pravi anđeo od čoveka, nema mu ravnih, do članka mu nismo dorasli, to je ljudska veličina neoposiva. Vodio je miran porodični život i njegove ćerkice su mu bile sve, njima je život posvetio. Od malih nogu je želeo da bude sveštenik i ceo svoj život je posvetio crkvi i Bogu.

Kako nam je objasnio, on će se potruditi da one budu sigurne i voljene.

- Znam samo jedno, do pre dva dana sam imao troje dece, sada imam šestoro - kaže nam Stefan.

Nemanja Veličković
foto: Facebook

- Ne znam zašto bog uzima samo dobre ljude, ali se nadam da on sada pravi armiju nebeskih anđela oko sebe inače ćemo se posvađati kad se budemo sreli - kaže sagovornik Kurira.

Prema Stefanovim rečima, Nemnaja je rođen kad i Isus na badnje veče 1990. godine, a poginuo je na praznik Sv. Jovana Zlatoustog.

- Tad je rođen, a umro kao i Isus sa 33 godine - kaže nam Stefan i napominje:

- Sramota je da se niko iz autoprevozničke firme nije oglasio, niti pitao za Nemanjinu decu i ženu, da li su živi i zdravi i da li im treba nešto. Da izjave saučešće ili bilo šta, a njihov vozač je usmrtio mog brata.

Podsetimo, Nemanja je bio za volanom jednog od automobila koji su učestvovali u stravičnom lančanom sudaru na putu između Batočine i Kragujevca, i poginuo je na licu mesta. U automobilu sa njim bila je i njegova supruga, kao i deca.

- Povređeni su zbrinuti u bolnici u Kragujevcu i van životne opasnosti su - podseća izvor Kurira.

1 / 4 Foto: čitalac Kurira

O njemu svi imaju samo reči hvale, a komšije kažu da je njegovom pogibijom celo selo zavijeno u crno.

- Naš Nemanja bio je divan sveštenik, suprug i otac. Ovo je velika tuga za naše Viteževo. Tako mlad čovek da ode, tuga. Selo nam je zavijeno u crno. Mnogo se trudio oko crkve, okupljao je narod. Mi još ne možemo da poverujemo da ga više nikad nećemo videti - kađe komšinica za Kurir i dodaje:

- Rodom je iz Vranja. Završio je bogosloviju, posle i Bogoslovski fakultet. Popadija je u bolnici, a i ranije je imala problema sa zdravljem - rekla je za Kurir utučena komšinica nastradalog sveštenika.

Kurir.rs / D. Antonijević

Bonus video:

02:26

Hadži Mileta Jovanović, sveštenik iz Glušaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track