Najnovije vesti

UBICE VATERPOLISTE POBEGLE IZ SRBIJE, UNAPRED IMALI RAZRAĐEN PLAN? Novi detalji likvidacije Filipa Zeljkovića iz Subotice
Foto: RINA, Privatna arhiva

potraga

UBICE VATERPOLISTE POBEGLE IZ SRBIJE, UNAPRED IMALI RAZRAĐEN PLAN? Novi detalji likvidacije Filipa Zeljkovića iz Subotice

Crna Hronika -

Dvadesetjednogodišnjak Filip Zeljković ubijen je pre mesec i po dana na Palićkom putu u Subotici, a ubice još nisu uhapšene. Kako Kurir saznaje, sumnja se da su njegove ubice planirale likvidaciju i nakon ubistva napustili Srbiju.

Podsetimo, Filip Zeljković, vaterpolista, ubijen je na jednoj benziakoj pumpi, a nakon verbalnog sukoba između njega i njegovog brata sa jedne strane i napadača sa druge, došlo je do tuče, a zatim i pucnjave u kojoj je stradao mladi Zeljković.

- Postoji snimak sa sigurnosnih kamera na kom se jasno vidi da je došlo do ozbiljnog fizičkog obračuna, ali ni svedoci ne mogu da budu sigurni da li je razlog za tuču, a onda i pucnjavu bila ta rasprava vezana za Filipovog mlađeg brata ili neraščišćeni računi od ranije između Filipa i napadača - navodi izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Filip Zeljković
foto: Privatna Arhiva

Kako saznajemo, intenzivno se traga za napadačima, a posebno se ispituje da li su napustili zemlju.

- S obzirom na to da su se sreli baš na toj pumpi u trenutku kad su se Filip i njegov brat vraćali iz noćnog provoda, opravdano se sumnja da je postojala namera za napad, a moguće i likvidaciju - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Zbog toga je moguće i da je isplanirano bekstvo, odnosno da su napadači znali gde će se skloniti (u unapred pripremljen štek stan) i odnah se uputili tamo. Detaljno se ispituje da li je moguće da su odmah posle zločina napustili Srbiju, jer istraga traje već mesec i po dana, oni su identifikovani, ali ne i uhvaćeni - kaže naš izvor.

mesto ubistva
mesto ubistvafoto: RINA

Podsetimo, policija traga za dvojicom mladića za koje se sumnja da su pucali u Filipa.

- U pitanju su mladići koji su od ranije poznati subotičkoj policiji. Jedan od njih već je hapšen zbog ubistva - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Ti momci su mnogo puta ranije pravili probleme na ulicama grada, a gotovo uvek su naoružani. U ubistvu za koje je jedan od njih već hapšen učestvovao je sa još četvoricom i čovek je ubijen, a on je tada osuđen na kaznu zatvora kao maloletnik, koju je odležao.

Strah

Momke za kojima policija traga, meštani inače, kako kažu, izbegavaju. Oni tvrde da nikad ne znaju šta bi moglo da im padne na pamet i da znaju da su uglavnom naoružani.

- Sa sobom nose oružje i palice. Nikad se ne zna šta mogu da urade. Večito su uključeni u probleme, a mi nismo na to navikli - kažu nam meštani Subotice.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:06

PRUŽILA MU UTOČIŠTE, A ON JE UGUŠIO I POBEGAO! Jeziva sudbina Ivane (26) sa Zvezdare uteruje strah u kosti: UBICA JOŠ NA SLOBODI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track