DANIMA PUCAO NA KOMŠIJE, PRIČALO SE DA JE LJUBOMORAN JER SU BOGATI?! Novosađanin posle 8 godina osuđen, advokat nezadovoljan
Foto: Slađana Stojanović

odbrana najavljuje žalbu

DANIMA PUCAO NA KOMŠIJE, PRIČALO SE DA JE LJUBOMORAN JER SU BOGATI?! Novosađanin posle 8 godina osuđen, advokat nezadovoljan

Crna Hronika -

Pred Višim sudom u Novom Sadu danas je u prvostepenom postupku osuđen Miloš Marić (38) iz Petrovaradina, na sedam godina i šest meseci zatvora. Njemu se sudilo za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćeno nošenje oružja.

Podsetimo, Marić je bio uhapšen u martu 2015. godine zbog sumnje da je pethodno danima maskiran fantomkom i sakriven pucao iz automatske puške na svoje komšije u Petrovaradinu. Na svu sreću, tokom tih pucnjava niko nije povređen.

Hapšenje Miloša Marića
Hapšenje Miloša Marićafoto: Slađana Stojanović

Nakon što je Viši sud u Novom Sadu doneo prvostepenu presudu, branilac okrvljenog najavio je žalbu. Advokat Milan Unković kaže da smatra da odluka suda ni u jednom segmentu nije zasnovana na dokazima.

- Kao branilac okrivljenog, u zakonom predviđenom roku, izjaviću žalbu protiv prvostepene presude - naveo je advokat Milan Unković i pojasnio:

- Naglašavam da je činjenični opis pravosnažne optužnice izmenjen na poslednjem glavnom pretresu, dakle posle više od osam godina, ali i izmenjeni činjenični opis optužnice ni jednim svojim delom ne ukazuje da postoje elementi bića krivičnih dela koja su mom branjeniku stavljena na teret.

Advokat je naveo i da se na presudu Višeg suda u Novom Sadu čekalo osam godina.

- Sud je time pokazao da u svom radu ne primenjuje ni Evropsku konvenciju o ljudskim pravima koja propisuje pravo na pravično suđenje u razumnom roku. Ukoliko je 100 meseci za Viši sud u Novom Sadu razuman rok, onda definitivno imamo različito shvatanje evropskih standarda, kojima ću u daljem toku postupka nastaviti da težim kako bih dokazao da je za mog branjenika mogla da bude doneta samo i jedino oslobađajuća presuda - rekao je Unković posle izricanja predude i naglasio da su tokom samog postupka preduzimane i druge radnje kojima su kršena prava njegovog branjenika.

- To ćemo moje kolege branioci i ja u daljem postupku sasvim sigurno i dokazati - dodao je Unković.

Advokat Milan Unković
Advokat Milan Unkovićfoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, slučaj misterioznog "snajperiste" mučio je Novosađane marta 2015. godine. Kako su tada za medije pričali žitelji Petrovaradina, "nepoznata osoba puca iz snajpere po kućama i kolima".

- Vraćao sam se kući s rekreacije kad me nazvala žena i kratko rekla: „Pobiše nas, dolazi brzo““ - rekao je tada za Kurir Borislav Maksić i doda:

- Supruga se onesvestila, a ćerkica je klečala pored nje. Ženu mi je sam bog spasao. Sedela je u fotelji i gledala televiziju, dok je ćerkica bila u njenoj sobi. U jednom trenutku začula je pucnjavu, a jedan metak joj je prošao pokraj glave na 30 centimetara i pogodio televizor. Ispaljeno je 11 metaka na kuću.

On je tada rekao i da je odmah posumnjao da puca neko iz komšiluka, neko ko poznaje okolinu. Takođe, posle nekoliko pucnjava, meštanima je postalo jasno da su na meti dobrostojeće porodice.

Žitelji Petrovaradina danima su se pitali "ko puca po njima", a onda je policija 20. marta uhapsila osumnjičenog Miloša Marića. Posle hapšenja, mediji su pisali da je on, navodno, ispričao "da je pucao iz ljubomore prema imućnim komšijama".

Miloš Marić
Miloš Marić

- Rekao je da većinu tih ljudi nije ni poznavao, ali je posmatrao kako žive. Navodno je rekao da voli galantan život, ali da ne može da se zaposli već godinu dana, otkako je dao otkaz - podsetio je naš izvor.

Međutim, Marićev branilac Milan Unković tvrdi da njegov branjenik nikada nije izneo takvu odbranu, te da su u pitanju spinovi.

- On se sve vreme brani ćutanjem, nikada nije iznosio odbranu - kaže advokat.

Marić nije ranije bio krivično gonjen i nije bio na ratištu, a navodno je pucao iz automatske puške i "tetejca".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:22

Uhapšen muškarac koji je u centru Beograda pucao na pripadnika vračarskog klana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track