JEDAN UBIJEN, ČETVORO UHAPŠENIH RAZBOJNIKA U RAZMENI VATRE S POLICIJOM: Potera za pljačkašima zlatare u Suvoj Reci (VIDEO)
Foto: Printscreen/Video plus

JEDAN UBIJEN, ČETVORO UHAPŠENIH RAZBOJNIKA U RAZMENI VATRE S POLICIJOM: Potera za pljačkašima zlatare u Suvoj Reci (VIDEO)

Crna Hronika -

Jedna osoba ubijena, a četvoro uhapšeno u policijskoj akciji traganja za osobama osumnjičenim za pljačku zlatarske radnje u Suvoj Reci, pre nekoliko dana. Jedan policajac je u toj akciji ranjen.

"U toku policijske akcije, osumnjičeni je pucao na policajce direktno ugrožavajući njihove živote, pri čemu je policajac povređen. Policajci u samoodbrani bili su primorani da primene proporcionalnu silu, uspevši da neutrališu jednog osumnjičenog, dok su još četvorica osumnjičenih uhapšena. Do sada je broj uhapšenih dostigao sedam osoba, od kojih je jedna neutralisana, a za još jednom policija traga", navodi se u saopštenju iz direkcije policije u Prištini.

Nakon pljačke zlatarske radnje 22. novembra, policija je intenzivirala istragu i prikupljanje dokaza, pa je danas u Prištini, Kosovu Polju i Crnoljevu sprovela akciju kontrole na sedam različitih lokacija, sa ciljem identifikacije i hapšenja osumnjičenih osoba.

Policajacu ranjenom u akciji pružena je lekarska pomoć u Kliničkom centru u Prištini, gde je, prema prvim informacijama lekara, van životne opasnosti.

Policija ističe da osumnjičena lica imaju kriminalnu prošlost i da su umešana u krivična dela kao što su: ubistvo, razbojništvo, teška krađa, napad, pretnje, telesne povrede, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole i drugo.

I tokom pljačke zlatarske radnje u Suvoj Reci došlo je do oružanog obračuna maskiranih pljačkaša i policije. Tada su ranjena dva policajca, ali nisu životno ugrožena.

Procenjuje se da je tokom pljačke iz zlatare odneta roba u vrednosti od 250.000 evra.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track