"VOZI BEZBEDNO, POŠTUJ PRAVILA!" Održan skup o bezbednosti u saobraćaju u Zrenjaninu
Foto: Printscreen/Facebook/Удружење полицајаца и грађана „Безбедна заједница“

"Bezbedna zajednica"

"VOZI BEZBEDNO, POŠTUJ PRAVILA!" Održan skup o bezbednosti u saobraćaju u Zrenjaninu

Crna Hronika -

U Zrenjaninu je održan skup o bezbednosti motociklista, biciklista i traktorista pod nazivom "Vozi bezbedno, poštuj pravila".

Na Fejsbuk stranici pod nazivom Udruženje policajaca i građana "Bezbedna zajednica" objavljene su fotografije sa tok skupa, a oni su

- U prostorijama Crvenog krsta Zrenjanina održali smo stručni skup o bezbednosti motociklista, biciklista i traktorista pod nazivom "Vozi bezbedno, poštuj pravila". Projektne aktivnosti Udruženja podržava Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Skup je svečano otvorio pomoćnik gradonačelnika Grada Zrenjanina, g. Rajko Kapelan - piše na stranici udruženja gde se dodaje:

- Na skupu su govorili predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova - PU u Zrenjaninu, predstavnici nevladinog sektora i drugi stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Zajednički zaključak sa skupa jeste da moramo da delujemo sinergično u cilju menjanja svesti o važnosti bezbednog učestvovanja u saobraćaju svih kategorija vozača i učesnika. Na kraju, prisutnim građanima smo podelili svetloodbojne prsluke i rotaciona žuta svetla.

Na ovom skupu bila je i majka jednog od nažalost, mnogobrojnih mladih ljudi koji su na tako tragičan način okončali svoj život. Tanja Dubajić je ispred Udruženja roditelja stradale dece u saobraćaju na ovom skupu podsetila je na smrtne ishode dece i mladih u saobraćaju i o važnosti lokalnih samouprava na obezbeđivanju opasnih deonica u prevenciji budućih tragedija.

- Našu decu ništa ne može da vrati. Svrha kazni nije odmazda, ako se izglasaju veće kazne. Svesni smo da se kazne neće primenjivati na ubice naše dece, ali želimo da incijativom pokrenemo kako bi se sprečile buduće tragedije. Kada bi dva, tri vozača za neku tragediju dobili kaznu zatvora u trajanju od 10 godine, a ne kao do sada jednogodišnju kaznu, tada bi se kultura vožnje podigla na viši nivo i sigurno bi imali manje nastradalih - kaže za Kurir Tanja koja je u saobraćajnoj nesreći izgubila sina jedinca Stefana Dubajića, koji je poginuo 10. jula prošle godine kada je na njega i njegovog prijatelja Marka Odobašića koji su bili na motoru kobne večeri, pijan naleteo Mirko D. koji je za ovu saobraćajnu nesreću osuđen na šest i po godina zatvora.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track