MORALA DA BUDE SA 10 MUŠKARACA DNEVNO, IZNAJMLJIVALI JE NA 24 SATA Počelo suđenje OKRUTNOJ MADAM iz Srbije, podvodila zemljakinje
Ilustracija, Foto: Shutterstock

u crnoj gori počelo suđenje

MORALA DA BUDE SA 10 MUŠKARACA DNEVNO, IZNAJMLJIVALI JE NA 24 SATA Počelo suđenje OKRUTNOJ MADAM iz Srbije, podvodila zemljakinje

Crna Hronika -

Bjelopoljcu Dragu L. (48) i državljanki Srbije Aleksandri M. (23) počelo je suđenje u Višem sudu u Bijelom Polju zbog optužbi da su počinili krivična dela trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije. Optužnicom je obuhvaćen i Bjelopoljac S. V. (33).

Suđenje je zatvoreno za javnost radi zaštite žrtve, koja je državljanka Srbije iz Prokuplja, a koju su okrivljeni, kako se navodi u optužnici, primoravali da se za njihov račun bravi prostitucijom, koristeći njene teške životne prilike.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Kako prenose Vijesti, okrivljeni Bijelopoljac i Srpkinja su u Crnu Goru doveli devojku iz Prokuplja, a umesto obećanog posla konobarice iskoristili su njen težak materijalni položaj i primorali je da se bavi prostitucijom. Treći okrivljeni, S. V., tereti se da je koristio seksualne usluge oštećene, iako je znao da je od strane okrivljenih primorana na bavljenje prostitucijom.

U tužilačkom aktu navodi se da su Drago L. i Aleksandra M., znajući za težak život devojke koja je detinjstvo provela u Domu za nezbrinutu decu i u različitim hraniteljskim porodicama, osmislili kako da je nakon što je navršila 18 godina, bez imovine i smeštaja na prevaru uvedu u prostituciju.

Objašnjava se da su joj lažno obećali posao konobarice u Crnoj Gori i platu od 600 evra, pa su je 17. januara 2022. godine, iz Prokuplja prevezli u Bijelo Polje, gde je počela da radi u lokalu Draga L., “Romansa”, u naselju Zaton.

Nakon tri dana, koristeći se njenim teškim materijalnim položajem, upotrebom sile i pretnje, oduzimanjem ličnih isprava, kazali joj da više ne može da radi kao konobarica, već da se, zbog otplate duga koji je nastao usled troškova za njen prevoz iz Prokuplja u Bijelo Polje mora baviti prostitucijom.

prostitucija, orgije, zatvor
foto: Shutterstock

U tom dokumentu dalje se navodi da je žrtva pružala seksualne usluge i do desetorici muškaraca dnevno.

Osobe koje su koristile seksualne usluge su za pola sata plaćale 50 evra, za sat 100, a za “iznajmljivanje” za celu noć plaćali su 500 evra, što je trajalo do 14. februara, kada se dokopala telefona i uspela ga pobjegne iz kafane Draga L.

Okrivljeni se terete i da su od januara do 31. decembra 2022. u objektu “KJ” u Nikoljcu, te od januara do marta u objektu “Romansa” navodili na prostituciju još šest djevojaka iz Srbije.

Drago L. je uhapšen istog dana, odnosno 14. februara, dok je Aleksandra M. pobegla, a uhvaćena je nakon nekoliko dana.

(Kurir.rs - Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja