KURIR SAZNAJE! UBICA IZ NEGOTINA PRIZNAO ZLOČIN: Predočeni mu svi dokazi, a onda je PROGOVORIO! Upućen na psihijatrijsku procenu
Foto: Facebook, Kurir

ubistvu prethodila svađa

KURIR SAZNAJE! UBICA IZ NEGOTINA PRIZNAO ZLOČIN: Predočeni mu svi dokazi, a onda je PROGOVORIO! Upućen na psihijatrijsku procenu

Crna Hronika -

U selu Urovica dogodio se jeziv zločin kada je meštanin Dušan T. (63) sa više udaraca sečivom sekire u glavu ubio Pericu Taricića (45).

Ubistvu je prethodila svađa, najverovatnije zbog stoke stradalog čoveka, koja je ušla na posed ubice.

- Osumnjičeni ubica saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu. Njemu su najpre predočeni svi dokazi koje smo našli protiv njega, i nakon toga on je priznao da je ubio Pericu. Kazao je da je sve bilo u afektu, da se mnogo iznervirao i, pošto je kod sebe imao sekiru, ubica je njome nekoliko puta udario sečivom nesrećnog Pericu. Nakon ubistva, osumnjičeni je otišao sa mesta zločina i poneo sekiru. Policija je tu sekiru pronašla širom pretragom terena jer ju je ubica sakrio u žbunje koje je udaljeno od mesta gde je počinio ubistvo – saznajemo od nadležnih.

Viši sud u Negotinu je ovo delo okarakterisao kao ubistvo (ne teško ubistvo) jer se dogodilo u afektu, jer nije bilo koristoljublja obzirom da je kod ubijenog Perice pronađen novac, i sve što je imao u džepovima. Kazna za počinjeno ubistvo je od pet do 15 godina zatvora.

- Osumnjičeni ubica je na saslušanju rekao da se kaje, da mu nije bila namera da ubije, ali je bio u rastrojstvu. Odluka Višeg javnog tužilaštva u Negotinu je da se ubica pošalje na psihijatrisko psihološko veštačenje u Specijalni zatvor Beograd – saznajemo u Tužilaštvu.

Kurir.rs/S.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track