PRVO DOŠLO DO TUČE, A ONDA SU KRENULI HICI: Određen pritvor dvojici zbog pucnjave u Vranju, jedan METALNOM PALICOM udarao ljude
Foto: Kurir/T.S.

oglasio se viši sud u vranju

PRVO DOŠLO DO TUČE, A ONDA SU KRENULI HICI: Određen pritvor dvojici zbog pucnjave u Vranju, jedan METALNOM PALICOM udarao ljude

Crna Hronika -

Pritvor do 30 dana dvojici Vranjanaca zbog pucnjave u Kraljevića Marka

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela, teško ubistvo u pokušaju i teško ubistvo u pomaganju

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju prema osumnjičenom M.M. (38) određen je pritvor, zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u trajanju do 30 dana.

Istim rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju po predlogu VJT u Vranju prema osumnjičrnom M.M. (34), određen je pritvor zbog krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju, u trajanju do 30 dana, potvrđeno je iz Višeg suda u Vranju.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Kako se sumnja, u nedelju ujutru je u Ulici Kraljevića Marka u Vranju, najpre došlo do svađe i tuče između osumnjičenih i još četiri muške osobe iz Vranja starosti 42, 36, 20 i 17 godina, nakon čega je M. M. (1985) iz pištolja ispalio više hitaca i naneo lake telesne povrede četrdesetdvogodišnjem, tridesetšestogodišnjem i dvadesetogodišnjem muškarcu.

M. M. se sumnjiči da je pomagao izvršenje ovog krivičnog dela tako što je metalnom palicom udarao oštećene, otklanjao prepreke za izvršnje krivičnog dela i onemogućavao oštećenima da pruže otpor ili da odu sa lica mesta.

Potom je M. M. (1985), prilikom udaljavanja sa lica mesta, svojim vozilom udario u drugo parkirano vozilo, nakon čega je, kako se sumnja, u nastavljenoj tuči sa akterima, zadobio teške telesne povrede.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

"Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju od 05.12.2023. godine po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju prema osumnjičenom M.M.određen je pritvor na osnovu čl. 211.st.1.tač 2., 3. i 4. ZKP, zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju iz čl.114. st. 1. tač. 11. u vezi čl. 30. Krivičnog zakonika i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st.1. Krivičnog zakonika , u trajanju do 30 dana.

Istim rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju od 05.12. 2023. godine po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju prema osumnjičrnom M.M., određen je pritvor na osnovu čl. 211 st.1. tač. 2., 3. i 4. ZKP, zbog krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju iz čl. 114. st.1. tač. 11. u vezi čl. 35. Krivičnog zakonika, u trajanju do 30 dana", stoji u saopštenju portparola suda, sudije Aleksandre Tošić Arsić.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

Hapšenje zbog pucnjave u Kraljevića Marka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, uhapsili su M. M. (1985), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i M. M. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju u pomaganju.

Kako se sumnja, u nedelju ujutru je u Ulici Kraljevića Marka u Vranju, najpre došlo do svađe i tuče između osumnjičenih i još četiri muške osobe iz Vranja starosti 42, 36, 20 i 17 godina, nakon čega je M. M. (1985) iz pištolja ispalio više hitaca i naneo lake telesne povrede četrdesetdvogodišnjem, tridesetšestogodišnjem i dvadesetogodišnjem muškarcu. M. M. se sumnjiči da je pomagao izvršenje ovog krivičnog dela tako što je metalnom palicom udarao oštećene, otklanjao prepreke za izvršnje krivičnog dela i onemogućavao oštećenima da pruže otpor ili da odu sa lica mesta.

Potom je M. M. (1985), prilikom udaljavanja sa lica mesta, svojim vozilom udario u drugo parkirano vozilo, nakon čega je, kako se sumnja, u nastavljenoj tuči sa akterima, zadobio teške telesne povrede.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Kurir.rs/T. S.

Bonus video:

03:29

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

Bonus video:

00:18

Tuča nasred raskrsnice u Kaluđerici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track