PRLJAV NOVAC! Belivukov klan i njihove žene kupovali kuće, zemljište, kola i rolekse!
Foto: Nikola Anđić, Kurir, Stefan Stojanović, Dado Đilas

PRLJAV NOVAC! Belivukov klan i njihove žene kupovali kuće, zemljište, kola i rolekse!

Crna Hronika -

U optužnici protiv Marka Miljkovića, Veljka Belivuka, njihovih supruga i Belivukove tašte pobrojana imovina za koju tužilaštvo smatra da su je kupili novcem od trgovine drogom, oružjem, otmica i ubistava

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici za pranje novca tereti Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, njihove supruge, Belivukovu taštu kao i Filipa Ivanovskog i njegovu nevenčanu suprugu da su pokušali da prikriju nezakonito poreklo novca, tako što su kupovali stanove, zemljišta, automobile ali i skupocene satove.

Kako Kurir saznaje, optužnicom je obuhvaćena i kupovina vila u Čačanskoj u kojoj je do hapšenja Miljković živeo sa porodicom. Vila na Zvezdari, koju zovu "mala Šilerova" podsetimo, opasana je visokim zidovima i obezbeđena najsavremenijim video nadzorom, a u njoj su lisice na ruke stavljene i Tanji Miljković, njegovoj supruzi.

bojana belivuk i veljko belivuk
bojana belivuk i veljko belivukfoto: Kurir, Stefan Stojanović

Zaplenjen novac

- Osim kroz vilu u Čačanskoj, tužilaštvo tereti Miljkovića da je prljavim novcem kupio još stanove u Ulici Živka Davidovića i na Karaburmi, kao i da su on i supruga od istih para za koje se tvrdi da potiču iz kriminalnih radnji kupili i garažna mesta i dva roleksa i jedan brajtling sat. Takođe, u optužnici se navodi i da je gotov novac koji je pronađen i zaplenjen kod njih, proistekao iz nezakonitih poslova - otkriva sagovornik Kurira.

Kako navodi, Belivuk i njegova supruga nezakonito poreklo novca pokušali su da prikriju kupovinom zemljišta u Vrčinu, stana na Zvezdari u Ulici Živka Davidovića i dva automobila. Takođe, Bojana Belivuk se sumnjiči i da gotovina koja je pronađena kod nje, potiče od krivičnog dela.

marko i tanja miljković
marko i tanja miljkovićfoto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Dado Đilas

- Filip Ivanovski i njegova nevenčana supruga Marija Milutinov sumnjiče se da je on novac stečen od kriminala davao ženi u gotovini a da ga je ona potom ulagala u banku - dodaje sagovornik Kurira šta se navodi u optužnici protiv sedmoro osumnjičenih, kojima će, ukoliko Apelacioni sud potvrdi optužnicu početi suđenje.

Puštene na slobodu

Na optuženičku klupu, tada bi trebalo da sedne i tašta Veljka Belivuka, Snežana Đorđević. Njoj se na teret stavlja da je zetov novac uložila u zemljište i stambeni objekat u Kozarčevoj ulici u Beogradu.

- Na zemljištu koje je kupila tašta, kako se sumnja, i Bojana i Veljko Belivuk počeli su ga grade kuću, takođe, kako se sumnja prljavim novcem - objašnjava sagovornik Kurira.

vila takozvana mala šilerova nalazi se u učiteljskom naselju
vila takozvana mala šilerova nalazi se u učiteljskom naseljufoto: KURIR/ANA PAUNKOVIĆ

Istraga za pranje para, podsetimo, pokrenuta je 9. decembra 2021. Supruge Belivuka i Miljkovića tada su uhapšene, ali su posle saslušanja puštene da se brane sa slobode. Na saslušanju, podsetimo, svi su negirali izvršenje krivičnog dela. Miljković je, navodno, izjavio da je novac koji je ulagao u nekretnite, dobio kao poklon za svadbu koju je pravio sa suprugom.

Belivuk je naveo da je zaposlen u podrumu pića, sa primanjima od oko 600 evra mesečno, dok je njegova supruga zaposlena u renta kar agenciji.

Zajedno na optuženičkoj klupi

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i Filipu Ivanovskom već se sudi zbog sumnje da su bili pripadnici kriminalne grupe koja je optužena za sedam ubistava, silovanje, držanje droge i oružja. U postupku za pranje novca, kada dođe do suđenja, sedeće na optuženičkoj klupi prvi put sa suprugama, a Beliuvk i sa taštom. Inače, Ivanovski se brani sa slobode, dok su Miljković i Belivuk u pritvoru od 4. februara 2021.

filip ivanovski
filip ivanovski foto: Nemanja Nikolić

Optužnicom za pranje novca na teret im je stavljeno da su novac u legalne tokove ubacivali od 2015. do 2020., a tužilaštvo je predložilo i da im imovina bude trajno oduzeta.

(Kurir.rs - Ekipa Kurira)

Štampano izdanje 08.12.2023.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE DANAS DVA POKLONA UZ KURIR! GUMICE ZA KOSU plus dodatak TV EKRAN

Dnevne novine Kurir i ovog petka poklanjaju svim čitaocima dva poklona. Dobićete pakovanje gumica za kosu plus dodatak TV Ekran.

Pakovanje sadrži dve gumice za kosu, različitih boja.

Gumice su elastiče, ne čupaju i ne kidaju dlaku. Pogodne su za sve tipove kose.

Gumica za kosu
foto: Promo

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Milica Janevski - Moj posao je nekad i opasna igra

Tužiteljka Ana Basta u seriji „Deca zla“ samo je jedna u nizu sjajnih rola ove dramske umetnice, koja se priseća svog neizvesnog početka i otkriva pasije van glume

Boris Isaković: Iako nisam ostvario sve svoje snove, još gajim dete u sebi

Dominik Devenport: Ekskluzivno za TV Ekran otkriva sve tajne iz života princeze Sisi

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track