EVO KAKO JE FUNKCIONISALA SRPSKA KRIMINALNA GRUPA U ŠPANIJI! Kurir SAZNAJE: Sve je rezultat odlične saradnje sa NAŠOM POLICIJOM
Foto: MUP

"uhapšeno 13 srpskih državljana"

EVO KAKO JE FUNKCIONISALA SRPSKA KRIMINALNA GRUPA U ŠPANIJI! Kurir SAZNAJE: Sve je rezultat odlične saradnje sa NAŠOM POLICIJOM

Crna Hronika -

U saradnji sa srpskom policijom, španski specijalci su u Barseloni, razbili organizovanu srpsku kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom i proizvodnjom narkotika. Lokalni mediji izveštavaju da je prilikom operacije otkriveno pet plantaža marihuane, gde je zaplenjeno više od 37.000 biljaka.

Hapšenje, Kriminalna Grupa, Srbija, Hrvatska
foto: Printscreen MUP Srbije

Više informacija ima reporter Kurira Nikola Vujović, koji je u jutarnjem programu Kurira ispričao na koji način je funkcionisala ova kriminalna grupa i koliko ih je uhapšeno.

On je izlaganje započeo jednom šalom koja je poznata kriminalnom miljeu.

- Postojala je jedna šala, odnosila se na sitne dilere droge koji su emigriranjem iz zemlje bežali od zatvorskih kazni i optužnica koje su bile podignute protiv njih. Za njih se govorilo da su u Španiji i da beru pomorandže. Izgleda da, evo, dve decenije kasnije, više nisu individualni slučajevi, već su se naši ujedinili u zadruge koje se bave poljoprivredom, ali šalu na stranu jer nisu pomorandže u pitanju - rekao je, nastavivši:

- Inače, veliku zaslugu za ovo hapšenje ima naša policija jer je istraga o ovoj kriminalnoj grupi krenula još u januaru kada je srpska policija Španiji pružila informacije o srpskom državljaninu, državljaninu srpskog porekla koji je lider ove kriminalne grupe. Inače, uhapšeno je 13 osoba koje su sve poreklom iz naše zemlje. Funkcionisali su tako što su imali nekih pet ili šest plantaža u prigradskim delovima Barcelone, daleko od urbanih naselja - ispričao je.

02:38

ŠPANSKI SPECIJALCI RAZBILI SRPSKU KRIMINALNU GRUPU U BARSELONI! Kurir SAZNAJE: Sve je rezultat odlične saradnje sa NAŠOM POLICIJOM

Najveća njihova baza je bila u jednom napuštenom hostelu koji su pretvorili čak i u bunkera.

- Zaplenjeno je 37 stabljika marihuane, pored toga i 25 kilograma pupoljaka koji su verovatno bili korišćeni kako za sadnju, tako i za dalju prodaju kako bi drugi mogli da se bave proizvodnjom, uzgajanjem i daljom distribucijom marihuane.

Marihuana, hapšenje
foto: MUP Srbije

Španska policija je, kao što sam rekao, pretresla šest lokacija na kojima je pronašla još i takozvane bebi stabljike koje su se takođe koristile u međunarodnoj trgovini droge, koje se plasiraju dalje kako bi manji proizvođači mogli na manjim plantažama, pa čak i u svojim stanovima, da uzgajaju marihuanu. Pored toga, zaplenjeni su i telefoni koji su bili korišćeni za komunikaciju među članovima ove grupe, kao i nekoliko vozila koja su se koristila za distribuciju. Ovo je još jedno hapšenje u poslednjih nekoliko godina koje dokazuje odličnu saradnju između srpske i španske policije, jer je očigledno da su pripadnici našeg kriminalnog miljea pronašli, da kažemo, svoj raj na teritoriji Španije, a i Španija ima sigurno povoljnije uslove za uzgajanje ove vrste droge u odnosu na Srbiju - preneo je Vujović.

Kurir.rs T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:36

KRAGUJEVAČKI KRIMINAL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track