DETALJI HAPŠENJA VUKOTIĆEVOG KUMA NA JAHORINI: Specijalci u akciji "TOKIO", kod Samardžije našli arsenal oružja i skupa kola
Foto: Youtube/Edvin Bojagić/Eumostwanted

DETALJI HAPŠENJA VUKOTIĆEVOG KUMA NA JAHORINI: Specijalci u akciji "TOKIO", kod Samardžije našli arsenal oružja i skupa kola

Crna Hronika -

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih begunaca Evropske unije i kum pokojnog šefa "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, uhapšen je u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

On je uhapšen u akciji "Tokio" koju su pripadnici MUP-a RS izveli pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Istočnog Sarajeva.

Kako su naveli iz MUP-a RS, akcija "Tokio" usmerena je na hapšenje člana organizovane kriminalne grupe koji se u prethodnom periodu bavio preprodajom kokaina.

Opojne droge

"U ovim aktivnostima slobode je lišeno lice M. S, državljanin Republike Slovenije i BiH, za kojim je raspisana Interpolova poternica Slovenije za krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet koja je trajala duži period pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno je da je M.S. nastavio da nakon bekstva u BiH (čiji je državljanin) rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom opojnim drogama na području Evropske unije, BiH, Republike Srbije i Republike Crne Gore, te je samom istragom dokumentovan prevoz i prodaja više od 40 kilograma kokaina i pola kilograma heroina.

"U akciji s pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet učestvuju i policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a uz podrušku Europola, a do sada je oduzet jedan kilogram kokaina, 8.000 KM, 122.580 evra, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9x19 mm i više vozila", dodaje se u saopštenju.

On će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv njega će biti podnet izvještaj o učinjenim krivičnim delima organizovani kriminal u vezi s krivičnim delima neovlašćeni promet opojnim drogama, pranje novca i ometanje rada pravosuđa.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:00

Debata u Pulsu Srbije: Rat između crnogorskih klanova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja