ZAVRŠENO SUĐENJE BELIVUKOVOJ KRIMINALNOJ GRUPI: Svedočila jedina preživela ŽRTVA KLANA, za koju se sumnja da je silovan
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

ZAVRŠENO SUĐENJE BELIVUKOVOJ KRIMINALNOJ GRUPI: Svedočila jedina preživela ŽRTVA KLANA, za koju se sumnja da je silovan

Crna Hronika -

Suđenje klanu Veljka Belivuka za danas je završeno u Specijalnom sudu u Beogradu. Svedoku oštećenom, I.S. koji je danas ispitivan su pitanja postavljali advokati odbrane, a kako saznajemo, isto će se najverovatnije nastaviti i u četvrtak za kada je zakazano naredno ročište.

Nakon što svedok odgovori na njihova pitanja, ispitivaće ga optuženi. Za četrvrtak je zakazano i da svedoče tri devojke koje su, navodne, prisustvovale maltretiranju I.S., ali će one biti ispitane nakon završetka svedočenja oštećenog.

Na početku današnjeg procesa, sudsko veće je ušlo u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženim, njihovih branilaca, kao i oštećenih strana. A za danas je, kako je najavljeno, zakazano da svedoči oštećeni svedok I.S., jedina preživela žrtva klana za koju se sumnja da je silovan na stadionu Partizana.

On je dovezen u Specijalni sud u Beogradu i ispitivanje ovog oštećenog svedoka biće zatvoreno za javnost.

Na suđenje je došao i otac Lazara Vukićevića, Milorad.

Podsetimo, on je prema optužnici tri dana seksualno zlostavljan u prostorijama koje su pripadnici kriminalne grupe koristili na stadionu Partizan.

Sudski veštak Branko Mandić je na ranije održanom ročištu naveo je da su prilikom veštačenja I. S. imali u vidu njegov zdravstveni karton, ali i psihološki profil kada su zaključili da je sposoban da svedoči.

- Intelektualne sposobnosti su ispod prosečnih, na nivou tuposti. To je prosto između prosečne i granične inteligencije, ali ne predstavlja duševnu bolest. U konkretnom slučaju, zaključili smo da on ima procesnu sposobnost - rekao je veštak Branko Mandić.

Na pitanje sudije da li sud mora da ima nešto posebno u vidu prilikom svedočenja, Mandić je odgovorio odrično, i dodao da I. S. može da bude tretiran kao bilo koji drugi svedok.

Sudski veštak Ana Najman navela je u svom nalazu da I. S. ima očuvanu pažnju kada su skoriji događaji u pitanju.

- Reč je o osobi koja ne koristi prethodna iskustva i složene mentalne operacije, već svaku situaciju procenjuje ispočetka - rekla je ona.

Kurir.rs

Bonus video:

01:39

BELIVUK I MILJKOVIĆ ĆE U OVOJ OPTUŽNICI MALO ZAMENITI MESTA Reporter Kurira o sudskom istražnom procesu: Braniće se sa SLOBODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track