PRENOSILI 11 TONA KOKAINA U SMRZNUTOJ TUNJEVINI! U velikoj akciji španske policije uhapšeno 20 pripadnika balkanskog kartela!
Foto: Kurir Televizija

veliko hapšenje

PRENOSILI 11 TONA KOKAINA U SMRZNUTOJ TUNJEVINI! U velikoj akciji španske policije uhapšeno 20 pripadnika balkanskog kartela!

Crna Hronika -

U dve odvojene akcije španska policija je zaplenila 11 tona kokaina transportovanog iz Južne Amerike, skrivenog u smrznutoj tunjevini. Kako navode španske službe, droga je trebalo da bude distribuirana širom Evrope i pripadala je takozvanom "Balkanskom kartelu".

jutarnji
foto: Kurir Televizija

Detalje akcije donosi novinar Kurira Nikola Vujović koji je razgovarao sa Božidarom Spasićem, bivšim pripadnikom SDB-a.

- 20 osoba je uhapšeno i sumnja se da su oni pripadnici Balkanskog kartela. 11 tona droge je zaplenjeno i očigledno je ovo kokainski napad i na istočnu i na zapadnu obalu Španije - saopštio je Vujović.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

Spasić je konstatovao da je veoma karakteristično to što je droga upakovana u smrznutu tunjevinu.

- Mi nikad nemamo informaciju da tu postoji određen broj španskih građana koji aktivno sarađuju sa tim balkanski kartelom. Ono što je karakteristično jeste da se droga našla među smrznutom tunom. U ovo doba godine stiže velika količina te smrznute ribe. Bude tu do 1000 kontejnera i bila je spakovana na veoma vešt način što je dost otežalo španskoj policiji - rekao je Sasić i dodao:

jutarnji
foto: Kurir Televizija

- Uvek je pred božićne i novogodišnje praznike velika potražnja svih droga. Prostitucija i droga. Dileri droge će vrlo verovatno žrtvovati određene količine droge da im padne, kako bi prošla neka veća količina. Moguće je da su i ovo žrtvovali kako bi neka veća količina prošla na jugu.

03:09

PRENOSILI 11 TONA KOKAINA U SMRZNUTOJ TUNJEVINI! U velikoj akciji španske policje uhapšeno 20 pripadnika balkanskog kartela!

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:38

18% DROGE KOJA CIRKULIŠE SRBIJOM JE KOKAIN, A MI NEMAMO ZAPLENE! Nikolić tvrdi: Zarađuju milijarde i korumpiraju policiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja