GIBA SPOMINJAN KAO ATENTATOR NA KRFU, DULOVIĆU SUDILI ZA UBISTVO: Potvrđena optužnica protiv kavčana koji su se krili u Sarajevu
Foto: Printskrin / You Tube, Shutterstock

kantonalno tužilaštvo

GIBA SPOMINJAN KAO ATENTATOR NA KRFU, DULOVIĆU SUDILI ZA UBISTVO: Potvrđena optužnica protiv kavčana koji su se krili u Sarajevu

Crna Hronika -

Opšinski sud u Sarajevu potvrdilo je optužnicu Kantonalnog tužilaštva KS protiv državljana Srbije Dušana Jovanovića i Darka Dulovića koji su uhapšeni u predmetu "Tower" u Sarajevu, a dovode se u vezu sa kavačkim klanom.

- U predmetu „Tower“, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je dana 6. decembra podiglo optužnicu protiv Dušana Jovanovića i Darka Dulovića zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, a koju optužnicu je Opšinski sud u Sarajevu potvrdio 11. decembra - naveli su iz tužilaštva.

Zajedno sa optužnicom, Tužilaštvo je podnelo predlog za produženje pritvora Jovanoviću i Duloviću, o čemu će Sud naknadno odlučiti.

Državljani Srbije Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović, koje su pripadnici MUP KS, u saradnji s Obaveštajno-sigurnosnom agencijom (OSA), sredinom septembra uhapsili u „Sarajevo Toweru“, došli su u Sarajevo kako bi se sklonili na određeno vreme od problema koje su imali u svojoj državi, potvrdio je ranije Siniša Derganc, advokat iz Istočnog Sarajeva koji zastupa Jovanovića.

- Prema njihovom kazivanju, oni su imali određenih problema u Srbiji i ovde su se sklonili zbog tih problema. Takva je njihova izjava, to uopšte nije tajna, to su izjavili i u Tužilaštvu – kazao je advokat Derganc.

Jovanović i Dulović nalaze se u KPZ-u Zenica, nakon što im je Opšinski sud u Sarajevu odredio jednomesečni pritvor. U izveštaju Tužilaštva KS navodi se da su Jovanović i Dulović tokom hapšenja imali lažne dokumente Bosne i Hercenogine i da se sumnjiče za krivotvorenje dokumentacije.

Inače, Dušan Jovanović Giba sa Karaburme spomenut je u postupku koji se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana. Tačnije, okrivljeni svedok, Bojan Hrvatin, je tokom svedočenja rekao da je upravo Giba ubio Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u julu 2020. godine. Odnosno, da je bio jedan od egzekutora.

Darko Dulović koji je uhapšen sa Gibom prošle godine oslobođen je optužbi da je učestvovao u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa na Autokomandi 2018. godine.

(Kurir.rs / Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track