OVO JE LJUBOMIR KOJI JE OPLJAČKAO VILU TAMARE EKLSTON! Bio najtraženiji begunac u Evropi, milionski plen doneo u Beograd (FOTO)
Foto: Italijanska Policija, Profimedia

kurir otkriva

OVO JE LJUBOMIR KOJI JE OPLJAČKAO VILU TAMARE EKLSTON! Bio najtraženiji begunac u Evropi, milionski plen doneo u Beograd (FOTO)

Crna Hronika -

Ljubomir Romanov iz Obrenovca, čije je pravo prezime Radosavljević, a koji je svojevremeno za velike akcije pljački po inostranstvu koristio identitet peruanskog advokata Alfreda Lindlija, uhapšen je danas u Beogradu, nadaleko je poznat policijama širom Evrope.

On je uhapšen po poternici Velike Britanije zbog sumnji da je organizator serije višemilionskih pljački luksuznih kuća poznatih ličnosti u Londonu 2019. godine i sve do danas je bio jedan od najtraženijih begunaca u Evropi.

Ljubomir Radosavljević, Alfredo Lindli
foto: Printscreen

Među njegovim žrtvama su bogata naslednica vlasnika Formule 1, Tamara Eklston, bivši fudbaler Frenk Lampard i njegova supruga Kristin, kao i porodica pokojnog predsednika Lester Sitija, Vičaija Šrivadanaprabe. Provalom u vilu Tamare Eklston, Ljubomir Romanov tada je ukrao gotovinu i nakit u vrednosti od 25 miliona funti.

Frenk Lampard
Frenk Lampardfoto: EPA

- Ubrzo nakon toga, članovi bande su uhvaćeni kako slave uz ručak od 750 funti. Trojica muškaraca su tada uhapšena, a Ljubomir Romanov, koji je tada označen kao "četvrti čovek", uspeo je da pobegne, a za njim je odmah raspisana i međunarodna poternica - podseća izvor Kurira.

Kako se i ranije navodilo, dragulje iz londonske pljačke, među kojima je bila i narukvica Tamare Eklston, prokrijumčarila je ekipa lepih mladih dama, od glave do pete obučenih u dizajnersku odeću, koje su letele biznis klasom, a koje su pomagale Ljubomiru.

Tamara Eklston
Tamara Eklstonfoto: Printscreen Instagram

Pljačke poznatih i imućnih su porodičan birnis Radosavljevića iz Obrenovca, što je izvorno prezime Ljubimra koji je do sada ukrao skoro 20 identiteta među kojima je i pomenuto Alfredo Lindli.

Da podsetimo, prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu osim njega uhapšeno je još 5 lica, a odale su ih skupocene nepokretnosti i pokretnosti koje su kupovali i širom Srbije.

I ranije se sumnjalo da se Ljubomir Romanov krije u Obrenovcu, ali je on uhapšen kad je prikupljeno dovoljno dokaza.

Po istom nalogu po kom su i oni uhapšeni vrše se pretresi na više lokacija u našoj zemlji.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:15

Opljačkana sestra Nataše Bekvalac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja