POGLEDAJTE KAKO SU PROVALNICI OPLJAČKALI TAMARU EKLSTON: Cela kuća prevrnuta, Ljubomir Snimljen na aerodromu posle pljačke! VIDEO
Foto: Printscreen

ŠOK!

POGLEDAJTE KAKO SU PROVALNICI OPLJAČKALI TAMARU EKLSTON: Cela kuća prevrnuta, Ljubomir Snimljen na aerodromu posle pljačke! VIDEO

Crna Hronika -

Ljubomir Radosavljević, koji je promenio prezime u Romanov, uhapšen je juče na teritoriji Beograda zbog sumnje da je tokom 2019. godine organizovao niz pljački luksuznih vila u Londonu, među kojima i vilu Tamare Eklston, ćerke vlasnika Formule 1. Britanski mediji objavili su i snimak na kojem se vidi kako provalnici laganim korakom ulaze u kuću i uzimaju sve što im padne pod ruku!

1 / 5 Foto: Printscreen

Podsetimo, pljačka vile Tamare Eklston bila je tema broj jedan u svetskim medijima u decembru 2019. godine. Kako su mediji tada pisali, upad u Tamarinu vilu u jednoj od najeltinijih četvrti Lonodna dogido se kada je ona sa suprugom i ćerkom otišla na Božićno putovanje u Laponiju. Iz njene kuće odneti su dijamanti, nakit i stvari vredne 26 miliona funti.

- Lopovi su danima razrađivali plan. Pratili su i društvene mreže Eklstonove. Na Instagramu su videli da je ona sa porodicom otputovala i da je kuća ostala prazna - podsećaju izvori na "pljačku veka", kako su nazvali upad u londonsku vilu koja se nalazi u takozvanoj "ulici milijardera".

Pljačkaši su upali u kuću istog dana kada je bogatašica objavila da je otputovala u Finsku, a sigurnosne kamere su im snimile i lica.

- Jedan od čuvara koji je te noći nadgledao njenu kuću otišao je u prodavnicu da kupi piletinu i tako omogućio lopovima da se ušunjaju. Ušli su kroz prozor, a potom su tokom potrage za dijamantima i nakitom pajserom razvalili sva vrata na kući koja ima 57 soba. Na kraju ih je pronašao čuvar dok su preturali po garderobi Eklstonove, ali su oni uspeli da mu pobegnu i odnesu dijamante i novac u vrednosti od 26 miliona funti - podseća izvor i dodaje da je utvrđeno da su pljačkaši do luksuzne kuće došli taksijem.

- Policija je potom pronašla taksistu koji ih je odvezao do kuće, a potom i do hoteča "Hilton" na Park Lejnu u srcu londonskog Vest Enda. Sigurnosne kamere su zatim snimile kako prelaze u drugi taksi sa torbama Eklstonove u rukama. Taj taksista ih je odveo u jugoistočni deo Londona - kaže izvor.

Jugoslav Jovanović (sredina) i uhapšeni italijani
Jugoslav Jovanović (sredina) i uhapšeni italijanifoto: Metropolitan Police

Kao jedan od pljačkaša osuđen je Jugoslav Jovanović koji je u Veliku Britaniju došao nekoliko dana pre pljačke, 30. novembra 2019. godine, a zemlju je napustio pet dana nakon pljačke 18. decembra 2019.

Pošto je Jovanović uhapšen, otkriveni su i njegovi saučensici. Tako je istraga došla do dvojice državljana Italije - Alesandra Maltezea i Alesandra Donatija.

Ljubomir Radosavljević
Ljubomir Radosavljevićfoto: Printscreen/Daily Mail

Ljubomir Romanov se, inače, predstavljao i kao hrvatski državljanin Daniel Vuković, te je pod tim imenom jedno vreme i tražen kao begunac koji je učestvovao u pljački.

Zbog umešanosti u pljačku bili su uhapšeni i Rumunka Marija Mester i njen sin, ali su oni na kraju sudskog postupka oslobođeni.

Osim Ljubomira, koji je rodom iz Obrenovca, kao članovi njegove grupe u istoj akciji uhapšeni su i M.R., E.R., I.R., L.R. i M.N. zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela. Kako saznajemo, oni su članovi i njegove porodice, supruga, sin i rođaka.

- Od 2. februara 2018. do 15. decembra 2023. na teritoriji Srbije oformljena je organizovana kriminalna grupa koja je novac stečen kriminalnom delatnošću ulagala u kupovinu nekretnina i tako uvodila u legalne novčane tokove - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tamara Eklston
Tamara Eklstonfoto: Printscren Instagram

Ljubomir i njegov brat R.K.R., koji se nalazi u pritvoru u Švajcarskoj, kako saznaje Kurir, sumnjiče se da su novac koji su pribavili kriminalom, davali ostalim pripadnicima grupe koji su potom novac ulagali u kupovinu skupocenih nekretnina u Srbiji i luksuznih automobila.

Osumnjičeni Obrenovčanin se, osim za organizoavnje pljačke Tamare Eklston, tererti i za pljačku vile bivšeg engleskog fudbalera Frenka Lamparda, kao i Višaija Šrivadanapraba, pokojnog vlasnika FK Lester. Sve tri provale su se dogodile 2019. u Londonu.

Bonus video:

01:02

Pljačka kladionice u Novom Pazaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track