KRIJUMČARIO MIGRANTE ZA 60 EVRA PO OSOBI: Određen pritvor mladiću (22) koji je u taksiju uhvaćen sa 5 Avganistanaca
Ilustracija/ Arhivska fotografija, Foto: Kurir/T.S.

KRIJUMČARIO MIGRANTE ZA 60 EVRA PO OSOBI: Određen pritvor mladiću (22) koji je u taksiju uhvaćen sa 5 Avganistanaca

Crna Hronika -

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, prema osumnjičenom A.J. (22) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

- Osumnjičenome se stavlja na teret da je dana 19.12.2023. godine, upravljajući taksi putničkim motornim vozilom, za unapred plaćenu naknadu u iznosu od 60 evra po osobi, omogućio nedozvoljeni tranzit kroz Srbiju, od prihvatnog centra u Preševu ka Beogradu, petorici migranata, državljana Avganistana koji nemaju odobren boravak u Srbiji, kojom prilikom je oko podneva navedenog dana najpre uočen od strane policijskih službenika, a zatim i praćen do pogodnog mesta za zaustavljanje, da bi zatim i bio isključen iz saobraćaja na delu državnog puta A1 na parking prostoru kod sela Kolari - navodi se u saopštenju OJT Smederevo.

Nakon što je osumnjičeni priveden u prostorije policijske uprave, po nalogu javnog tužioca mu je najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor. Na opasnost od ponavljanja krivičnog dela naročito ukazuje okolnost da je osumnjičeni i 2019. godine pravnosnažno osuđen za isto krivično delo.

Krivično delo Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi vrši i ko u nameri da sebi ili drugom pribavi kakvu korist, omogućava drugom nedozvoljeni prelaz granice Srbije ili nedozvoljeni boravak ili tranzit kroz Srbiju, a za konkreni oblik krivičnog dela zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

Bonus video:

01:56

EVROPA SE SAMOUNIŠTAVA, MIGRANTI NEMAJU OSEĆAJ PROSTORA NI SVOJINE!Dr Nadoveza: Dragoš Kalajić upozoravao, niko ga nije slušao!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track