NOVI DETALJI O HAPŠENJU STUDENTA SA FILOZOFSKOG FAKULTETA: "Prilazio je svima prijateljski, a onda je postajao agresivan..."
Foto: Shutterstock

beograd

NOVI DETALJI O HAPŠENJU STUDENTA SA FILOZOFSKOG FAKULTETA: "Prilazio je svima prijateljski, a onda je postajao agresivan..."

Crna Hronika -

Policija je juče saopštila da su uhapsili U. D. (19), studenta Filozofskog fakulteta u Beogradu zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti tako što je pretio profesorima i studentima, govoreći im da ima pištolj.

Kako su studenti ispričali, hapšenje U. D. je usledilo nakon što je Uprava fakulteta obavestila policiju da student napada ljude, upada na predavanja, preti. vređa i prekida ih uz pretnje oružjem.

Filozofski fakultet
foto: Stevan Jokić

- On je ovako na prvi pogled sasvim pristojan. Prilazi ljudima prvo vrlo prijateljski nastrojen, započinje ćaskanje, a onda bi postao vrlo agresivan. Pretio je da na razne načine i naglašavao da ima pištolj, koji može i da upotrebi - naveli su studenti na društvenim mrežama.

On je presretao ljude i u samoj zgradi fakulteta, ali i ispred, gde je neretko uznemiravao i slučajne prolaznike.

- Fakultet je zbog toga preduzeo sve mere koje su u njihovoj nadležnosti. Najpre su obavestli obezbeđenje fakulteta da ga ne puštaju u zgradu, te mu zabranili ulaz. Potpm je slučaj prijavljen MUP sa svom dokumentacijom i odmah su inspektori počeli sa radom - kaže sagovornik.

Nakon ovih prijava, policija je počela sa radom na slučaju i osumnjičeni je uhapšen. Kako je saopšteno iz MUP, prilikom hapšenja i pretresa stana U. D. nije pronađeno vatreno oružje.

- Policija je pretresom kuće u kojoj U. D. boravi pronašla predmete sa antisemitskim porukama, a utvrđeno je da ne poseduje vatreno oružje - naveli su u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track