Vojska će izgraditi kuću Goranovoj deci
Foto: TANJUG

Oproštaj od heroja

Vojska će izgraditi kuću Goranovoj deci

Crna Hronika -
Ministarstvo učiniti sve kako bi pomoglo porodici nastradalog majora Gorana Savića, rekao je minisar odbrane Aleksandar Vučić

BEOGRAD - Čelnici Vojske Srbije obećali su, na komemorativnom skupu, koji je održan u pomen tragično nastradalog pilota majora Gorana Savića u komandi Vazduhoplovstva u Zemunu, da će njegovoj porodici najskorije moguće vreme konačno rešiti stambeno pitanje.To je potvrdio i Aleksandar Vučić, ministar odbrane, koji je rekao za Kurir da će to Ministarstvo učiniti sve kako bi pomoglo porodici nastradalog majora Gorana Savića.

- Ministarstvo odbrane će, u skladu s pravilnikom i na osnovu podzakonskih akata, doneti odluku o pomoći Savićevoj porodici - rekao je ministar Vučić.

Major Savić je sa suprugom i dvojicom sinova živeo u maloj iznajmljenoj kući na Voždovcu kao podstanar.

Njegove kolege neće zaboraviti hrabrog majora i pružiće podršku i pomoć njegovoj porodici.

- Društvene okolnosti nisu dozvolile Goranu da svojoj porodici obezbedi krov nad glavom. Nećemo dozvoliti da zaborav prekrije njegovo delo i učinićemo sve da tvojoj porodici obezbedimo kuću - rekao je pukovnik Slobodan Ilić, direktor Tehničko opitnog centra.Na komemoraciji je rečeno da je Goran uvek govorio da je stabilna i dobro organizovana porodica temelj svemu u životu. Njegova porodica je često trpela i žrtvovala se zarad njega, njegove karijere.

Gorana ne možemo vratiti među nas, ali možemo i hoćemo da uradimo sve da vam pomognemo i da rešimo stambeni problem, a budite sigurni da ćemo u tome istrajati – rečeno je na komemorativnom skupu.

Potpukovnik Goran Radosavljević, koji se oprostio u ime kolega, a ispred brigade Vojne Akademije je rekao da je za Gorana biti pilot značilo sve, a njegova životna paraola bila je: “Bog je na nebu, ljudi na zemlji, a mi piloti smo između njih“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track