Zoran i Jure pušteni, Damijan još s policijom

Afera Stožice

Zoran i Jure pušteni, Damijan još s policijom

Crna Hronika -
Odenli su ono što su mislili da im je potrebno, rekao je gradonačelnik Ljubljane

LJUBLJANA- Kriminalistička policija, u čijoj pratnji je u zgradu opštine Ljubljana došao Zoran Jankovič, odnela je više kartonskih kutija, koje su odvezene u pet policijski vozila.

“ Moram da priznam da su policajci bili veoma korektni. Sve što su tražili to su dobili. Odenli su ono što su mislili da im je potrebno, rekao je gradonačelnik Ljubljane i predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Jankovič.

Jankovič je dodao da ga policija sumnjiči da je tokom gradnje sportskog centra Stožice nesavesno poslovao, zloupotrebio položaj i prevaru kod dobijanja evropskih sredstava.

Policija je inače tokom pretresa Jankovičeve kuće prema njegovim rečima zaplenila računar njegove supruge Mije i njen ajped.

Policija je takođe zaplenila računare šefa kabineta Janeza Koželja i računare dveju sekretarica, a njemu ne jer ga on ne poseduje.

On je dodao i da će današnji dan pamtiti po tri događaja. Po tome što je dobio trećeg unuka, Ljubljana potpisuje najveći ugovor vredan 112 miliona evra i to što ga je posetila policija, objavio je slovenački portal Finance.

Advokati negiraju da je Jankovič uhapšenAdvokati gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankoviča negirali su medijske navode da je njihov klijent bio uhapšen.STA je prenela tvrdnje advokatske kancelarije Čeferin koja zastupa Jankoviča, da je policija pretresla kuću i kancelariju gradonačelnika, ali da on nije bio uhapšen.

Sam Janković je novinarima, kako prenosi slovenačka novinska agencija, rekao je da je ispitivan u vezi sa projektom izgradnje sportskog kompleksa "Stožice".

Gradonačelnik Ljubljane i lider Pozitivne Slovenije je rekao da je predao svu dokumentaciju i izrazio nadu da će se sve razjasniti i da će medijski napadi na njega prestati.

Prema navodima slovenačkih medija, Jankovič nastavlja da radi.

Zvaničnici u Ljubljani su potvrdili da su gradske kancelarije pretražene i zapečaćene i da je zaposlenima bio onemogućen pristup radnim mestima.

Pretražene su i kancelarije kompanija povezanih sa Jankovićevom porodicom, kao i firma "Grep", koja je učestvovala u izgradnji sportskog kompleksa "Stožice".

Mediji su u avgustu pisali da je Poreska uprava osumnjičila Jankovića za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje poslovnih papira i prevaru kreditora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja