"IMAMO NOVE DOKAZE KOJI DO SADA NISU IZVEDENI": Prva izjava advokata Zorana Marjanovića posle ukidanja presude za ubistvo pevačice
Foto: Dragana Udovičić, PrintScreen

apelacioni sud U BEOGRADU

"IMAMO NOVE DOKAZE KOJI DO SADA NISU IZVEDENI": Prva izjava advokata Zorana Marjanovića posle ukidanja presude za ubistvo pevačice

Crna Hronika -

Zoranu Marjanoviću, koji je prvostepenom odlukom Višeg suda u Beogradu osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice Jelene Marjanović, danas je ukinuta ova presuda odlukom Apelacionog suda koji je doneo rešenje da se Marjanoviću ponovo sudi.

Jelena Marjanović, grob Jelene Marjanović
foto: Petar Aleksić

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Aleksandar Zarić u svojoj izjavi za Kurir je istakao da če odbrana imati nove dokaze koji do sada nisu predočeni, a koji će ići u korist njihovom branjeniku.

- Mogu samo da kažem da je odluka u redu i da on sigurno nije kriv. Mi ćemo na suđenju imati još dokaza da predočimo koji do sada nisu izneti - rekao je kratko Zarić za Kurir koji je objasnio da nije stigao da pogleda odluku Apelacionog suda i će se naknadno oglasiti o donetom rešenju.

Aleksandar Zarić
Aleksandar Zarićfoto: Vladimir Šporčić

Podsetimo, Apelacioni sud je u svom obrazloženju odluke istakao da je prvostepena odluka "nejasna i nerazumljiva", a sporne su 4 tačke koje su bile i ključni dokazi da bi se donela prvostepena presuda i o kojima je najduže raspravljano na suđenju.

- U obrazloženju odluke Apelacije sporan je način na koji je su objašnjeni elementi svireposti i podmuklosti, kao i dva traga krvi i mobilni telefon - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

- Jedan krvavi trag je na zadnjem sedištu Zoranovog automobila i nejasno je kako je tu dospeo, kao i trag na šiblju za koji se tvrdilo da pripada žrtvi, a veštak je na suđenju tvrdio suprotno, odnosno da on pripada počiniocu.

Takođe, u odluci je sporno i objašnjenje za to što je telefon Zorana Marjanovića bio nedostpan. Tvrdi se da nije utvrđeno kako je i na koji način osumnjičeni namerno isključio mobilni telefon.

Bonus video:

03:13

ZORAN MARJANOVIĆ NEĆE BITI NI POD ELEKTRONSKIM NADZOROM! Advokat prognozira da li će suđenje biti PONOVLJENO pred novim većem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track