OVA 4 KLJUČNA DOKAZA JE OBORIO APELACIONI SUD U SLUČAJU MARJANOVIĆA: Tragovi krvi, mobilni telefon, svirepost i podmuklost...
Foto: Nenad Kostić, Privatna Arhiva

apelacioni sud U BEOGRADU

OVA 4 KLJUČNA DOKAZA JE OBORIO APELACIONI SUD U SLUČAJU MARJANOVIĆA: Tragovi krvi, mobilni telefon, svirepost i podmuklost...

Crna Hronika -

Apelacioni sud doneo odluku o najpoznatijem udovcu u Srbiji, koji je u prvom stepenu bio osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanović

Zoranu Marjanoviću, najpoznatijem udovcu u Srbiji, sudiće se ponovo zbog optužbi da je 2. aprila 2016. na nasipu u Borči ubio svoju suprugu Jelenu Marjanović, pevačicu "Granda", nakon što je Apelacioni sud u Beogradu doneo odluku da ukine prvostepenu presudu!

Jelena Marjanović
Jelena Marjanovićfoto: Petar Aleksić, Privatna Arhiva

Podsetimo, prvostepenom presudom Marjanović je 22. jula 2022. pred Višim sudom u Beogradu bio osuđen na 40 godina zatvora zbog toga što je, po nalaženju tog suda, na svirep i podmukao način, udarcima tupim predmetom po glavi, ubio Jelenu i ostavio je da leži u kanalu punom vode.

Usvojene žalbe

Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, usvajanjem žalbi branilaca okrivljenog, ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje. Kako su iz suda obrazložili svoju odluku, presuda i dati razlozi su nejasni i kontradiktorni, a po nalaženju Apelacionog suda sporna su i četiri ključna dokaza, na osnovu kojih je Marjanović proglašen krivim.

- U prvostepenoj presudi izostali su razlozi o odlučnim činjenicama, imajući u vidu da prvostepeni sud u izreci navodi da je okrivljeni oštećenu lišio života na svirep i podmukao način, ne navodeći u čemu se sastoje ove okolnosti, odnosno okolnosti koje se odnose na svirepost, dok okolnost vezanu za podmuklost vezuje za činjenicu da je okrivljeni svoj mobilni telefon učinio nedostupnim - obrazložena je prva sporna tačka.

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Petar Aleksić

Sud je potom obrazložio i da je sporan trag krvi koji je pronađen na zadnjem sedištu automobila, za koji prvostepeni sud nesporno utvrđuje da potiče od oštećene, kao i da je sporan trag krvi na grani u vidu slivanja sa strane kanala bliže nasipu.

- Prvostepeni sud je zaključio da je to trag krvi koji potiče od oštećene, zanemarujući činjenicu da se sudski veštak o tom tragu izjasnio na slećeoi način: "Sasvim sigurno je da taj trag krvi nije nanet od strane oštećene, već da je to trag koji je naneo povredilac nakon izlaska iz kanala" - obrazloženo je u rešenju drugostepenog suda.

Pušten iz pritvora

Četvrti dokaz koji je po nalaženju Apelacionog suda nejasan jeste Zoranov mobilni telefon, koji je 2. aprila 2016. u periodu od 16.38 do 17.04 bio nedostupan za sistem mobilne telefonije.

- Prvostepeni sud u potpunosti prihvata nalaz i mišljenje veštaka za telekomunikacije koji je ostao u ubeđenju i pri iznetom mišljenju da je okrivljeni svoj telefon učinio nedostupnim i da se radi o svesnoj i namernoj tehničkoj radnji koja je preduzeta od strane okrivljenog, propuštajući da utvrdi i da da jasne razloge na koji način je to okrivljeni svoj mobilni telefon učinio nedostupnim - navedeno je u zaključku o ukidanju presude.

Zoran Marjanović, Jelena Marjanović Krsmanović
foto: Damir Dervišagić

Podsetimo, Zoran Marjanović je posle izricanja prvostepene presude, koju je dočekao na slobodi, sproveden u pritvor 22. jula 2022. Posle 14 meseci provedenih u Centralnom zatvoru, on je 3. oktobra ove godine pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Prodaje kuću u Borči

Komšije: Traži 500.000 evra!

Po izlasku iz CZ, Marjanović nije otišao u svoju prodičnu kuću u Borči, u kojoj je živeo i sa svojom pokojnom suprugom Jelenom. Kako su nam komšije rekle, Marjanović je rešio da proda tu kuću i za nju, navodno, traži 500.000 evra.

- On verovatno živi sa svojim bratom ili sa emotivnom partnerkom Zoricom - podseća naš izvor.

Branilac

Imamo nove dokaze

Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Aleksandar Zarić, u svojoj izjavi za Kurir je istakao da će odbrana imati nove dokaze koji do sada nisu predočeni, a koji će ići u korist njihovom branjeniku.

- Mogu samo da kažem da je odluka ispravna i da on sigurno nije kriv. Mi ćemo na suđenju imati još dokaza da predočimo koji do sada nisu izneti - rekao je Zarić za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track