ZVICER SAV U ZAVOJIMA! Isplivala nova fotografija vođe kavačkog klana, preživeo atentat u Kijevu, pa zaigrao šah! (FOTO)
Foto: Libertaspres/Sky aplikacija, Detective - info.com.ua, Printscreen

slike slao preko skaja

ZVICER SAV U ZAVOJIMA! Isplivala nova fotografija vođe kavačkog klana, preživeo atentat u Kijevu, pa zaigrao šah! (FOTO)

Crna Hronika -

Crnogorski portal Libertas press objavio je novu fotografiju odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i to kako u zavojima nasmejan sedi i igra šah nakon što se oporavio od pokušaja atentat u maju 2020. u Kijevu.

Pokušaj ubistva, podsetimo, dogodio se 26. maja 2020. u elitnom delu Kijeva u Ukrajini gde je šef kavačkog klana boravio sa porodicom sa lažnim dokumentima skivajući se od suparničkog, škaljarskog klana. Tog dana Zvicer je džogirao ispred zgrade, a u jednom trenutku njega su opkolili crnogorski državljani Emil Tuzović i Stefan Đukić koji su sasuli kišu metaka u njega. Od sigurne smrti vođu kavčana spasila je supruga Tamara Zvicer koja je pucala u napadače bez razmišljanja i tako odbranila Radoja.

radoje zvicer nakon atentata u maju 2020. u kijevu
radoje zvicer nakon atentata u maju 2020. u kijevufoto: Libertaspres/Sky aplikacija

- Tuzović i Đukić su pobegli "smartom" sa mesta pucnjave, ali su ubrzo odlučili da se otarase kola koja su koristili u izvršenju krivičnog dela, ali je plan pošao po zlu jer su se zapalili, što su zabeležile i sigurnosne kamere - podseća izvor i dodaje da su sa ovim Crnogorcima bili i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović iz Niša.

- Nakon pucnjave bilo je opsadno stanje u tom gradu, a Radoje Zvicer tada je pogođen sa pet hitaca, dok su egzekutori pokušali da napuste teritoriju Ukrajine ali su nakon nekoliko sati uhapšeni u blizini Odese.

Egzekutorima je trenutno do daljnjeg odloženo suđenje jer je Pečerski okružni sud grada Kijeva u oktobru doneo odluku da nema mogućnosti da formira sudsko veće za razmatranje ovog slučaja. Naime, takva odluka je usledila nakon što su sve sudije krivičnog veća najpoznatijeg suda u Ukrajini već učestvovale u razmatranju ovog postupka, pa im samim tim zakon ne dozvoljava da opet učetvuju ili vode predmet.

Ukrajinski mediji nakon atentata objavili su fotografije povređenog kavčanina

1 / 5 Foto: detective-info.com.ua

Sudeći po fotografiji koju je objavio crnogorski portal Libertas prees, ona je poslata preko kriptovane Skaj aplikacije na kojoj su kriminalci razmenjivali poruke ni ne sluteći da će jednog dana sve njihove prepiske, slike i snimci ugledati svetlost dana. Mislili su da je ta platforma za komunikaciju bezbedna pa su tako jedni drugima pored ugovaranja i dogovaranja krvavih poslova slali i svoje privatne stvari, kao što je i ova fotografija Radoja Zvicera na kojoj se može videti kako nasmejano pozira dok je ispred njega šahovska tabla sa pijunima.

Takođe, na pomenutoj fotografiji vidi se kako Radoje Zvicer ima zamotanu levu ruku i rame, dok sa desne strane ima dve rupe od hitaca koji su u njega nekoliko meseci ranije ispalili atentatori.

atentatori na zvicera - emil tuzović, stefan đukić, petar jovanović i milan branković
atentatori na zvicera - emil tuzović, stefan đukić, petar jovanović i milan branković

Kako su ranije pisali, Zvicer je neko vreme proveo na bolničkom lečenju, a kada se skoro oporavio otišao je navodno, u rodnu Crnu Goru.

- Zvicer je u januaru 2021. dobio dete, i to je proslavio u Kotoru uz brojne bezbednosno interesantne osobe, među kojima su bili i Veljko Belivuk i Marko Miljković - podseća sagovornik.

Kurir je tada prvi objavio fotografije i snimak kako se kriminalna grupa provodi na babinama kod Zvicera dok im crnogorska pevačica Jadranka Barjaktarević peva na proslavi. Podsetimo, tada je pokušan i atentat na Belivuka i Miljkovića kada su pokušali da se ukrcaju na let za Beograd, ali je taj pokušaj osujetila crnogorska policija.

veljko belivuk i marko miljković takođe slali svoje fotogrfaije preko skaj aplikacije
veljko belivuk i marko miljković takođe slali svoje fotogrfaije preko skaj aplikacijefoto: Libertaspress/Sky aplikacija, MUP

Inače, ovu fotografiju crnogorski portal Libertas press objavio je uz tekst u kome se navodi da je Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori podiglo novu optužnicu protiv Radoja Zvicera i njegove tročlane kriminalne grupe koja se sumnjiči da je švercovala 743 kilograma kokaina. Vredan tovar droge otkriven je u avgustu 2020. u holandskoj luci Roterdam.

(Libertas press)

Bonus video:

01:28

ZVICER JE POBEGAO JER JE BIO UPOZOREN OD STRANE NJIH! Stručnjaci: Ako krenete na kriminalnu grupu PUCAĆE U GLAVU bez ustezanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track