FARMERI IZ BAVARSKE PRETUKLI SRBINA: U Nemačkoj se odigrala drama kada su seljaci ugledali sumnjivi kombi! BATINE, PA HAPŠENJE
Foto: Shutterstock

krijumčarenje

FARMERI IZ BAVARSKE PRETUKLI SRBINA: U Nemačkoj se odigrala drama kada su seljaci ugledali sumnjivi kombi! BATINE, PA HAPŠENJE

Crna Hronika -

Srpski državljanin (39) uhapšen je u Bavarskoj u Nemačkoj kada je prošle nedelje pokušao da prošvercuje 18 migranata iz Sirije, koje je prethodno krio na jednom farmi, ali su njegov plan osujetila trojica farmera koji su ga pretukli kako ne bi pobegao.

Kako navodi nemački portal Bild, Srbin je pre hapšenja zadobio povrede kada su ga farmeri sprečavali da pobegne i sada se vodi istraga i protiv njih. Prošle srede, farmer Hans H. uočio je da je neko parkirao kombi u mašinskoj hali ispod njegove farme i tada je primetio, kako Srbin u kombi uvodi migrante.

- Bio je u našim prostorijama sa svojim kombijem u jutarnjim satima, tačnije u 6.30, a zatim je ponovo otišao. U devet sati se vratio, ali mi smo ih presreli i tada su muškarci počeli da beže u šumu, jedni levo, drugi desno. Muškarci koji su pobegli bili su ustvari migranati iz Sirije koji su ugurani u kombi i prevezeni preko granice u Nemačku - ilegalno, kako je kasnije utvrdilo javno tužilaštvo u Traunštajnu - rekao je farmer.

farmer ilustracija
farmer ilustracijafoto: AP/Ilustracija

Kako je potom dodao, on je organizovao svog sina i komšiju da bi sprečili ilegalni šverc migranata.

- Rekao sam svom sinu: "Uzmi traktor, blokiraćemo pristup!" Tako je i bilo, mi smo samo obavljali našu građansku dužnost, a sada smo u nevolji - rekao je farmer. Kako je potom objašnjeno, osim toga farmeri su postavili građevinsku ogradu kako bi sprečio da kombi pobegne preko livade. Međutim, Srbin je pokušao da pobegne na sve načine, pa se zaletao u građansku ogradu.

- Prešao je građevinsku ogradu punom brzinom. Toliko je udario u ogradu i komadi su počeli da leteli svuda. Mislio sam da će nas pregaziti. Ali vozilo je ostalo na livadi - rekao je farmer.

Nakon toga Srbin je pokušao peške da beži, ali ga farmeri zaustavili i udarili nekoliko puta pre nego što su pozvali policiju. Srpski državljanin je zadobio ogrebotinu na kolenu i ima modricu na nosu.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

- Pozvali su Hitnu pomoć i policiju koja je odmah došla na mesto incidenta i uhapsila švercera. Srpski državljanin se od tada nalazi u pritvoru - navodi Bild.

I pored toga što su, kako oni tvrde farmeri obavili građansku dužnost, javno tužilaštvo u Traunštajnu tereti Bavarce zbog sumnje da su naneli telesne povrede srpskom državljaninu.

- Poreklo povreda je predmet istrage i trenutno se ne može konačno proceniti - rekao je Markus Andra iz kancelarije javnog tužioca u Traunštajnu, a prenosi Bild.

Privatnim licima je dozvoljeno samo da hapse kriminalce zatečene u delu kako bi ih priveli krivičnom gonjenju, objasnio je portparol tužilaštva. - Oblik hapšenja mora biti proporcionalan. Granice proporcionalnosti se ne mogu odrediti generalno, već zavise od pojedinačnog slučaja - navode oni.

(Kurir.rs - Bild)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja