OSVETA?! "Škaljarac" Darko izrešetan u Brazilu na isti način kao i Mrdak ispred zatvora! PO ISTOM RECEPTU UBIO BARANINA
Srbin ubijen pred ženom i detetom, Foto: screenshot

RAT KLANOVA

OSVETA?! "Škaljarac" Darko izrešetan u Brazilu na isti način kao i Mrdak ispred zatvora! PO ISTOM RECEPTU UBIO BARANINA

Crna Hronika -

Darko Gajsler iz Pančeva, za kojim je Crna Gora tragala zbog sumnje da je likvidirao Andriju Mrdaka, ubijen po istom receptu kao i ovaj "kavčanin" 2014. ispred Spuža

Darko Geisler iz Pančeva, koji je, kako se sumnja, 5. januara oko 19.25 ubijen u naselju Embare u Santosu u Brazilu, nekada se prezivao Nedeljković i za njim je Crna Gora pre 10 godina raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da je 25. decembra 2014. ispred ulaza u zatvor Spuž u Podgorici ubio Andriju Mrdaka, prijatelja ubijenog vođe barskog klana Amira Muše Osmanagića. Ime ubijenog Geisler, prema operativnim podacima policije, dovodilo se u vezu i s likvidacijom Vidaka Vorotovića 2012.

Likvidaciju snimile kamere
Likvidaciju snimile kamerefoto: screenshot

Lažna dokumenta

Crnogorska policija identifikovala ga je posle ubistva Mrdaka, koji je u vreme zločina čekao da ode u posetu bratu u zatvoru. Interesantno je da je kao i Geisler, kada je ubijen 5. januara, i Mrdak likvidiran naočigled supruge. Policija je tada identifikovala Geisler na osnovu DNK tragova pronađenih na mestu zločina i od tada se ništa nije znalo o njemu. Navodno, važio je za bezbednosno interesantnu osobu blisku škaljarskom klanu.

- Sumnjalo se da je odmah posle likvidacije Mrdaka, koji je bio najbolji prijatelj vođe barskog klana Armina Muše Osmanagića, pobegao u jednu zapadnoevropsku zemlju, odakle je, verovatno zahvaljujući svojim saradnicima, uspeo da pobegne u Brazil. Skrivao se punu deceniju - podseća naš izvor.

U vreme kada je ubijen, kod sebe je imao slovenački pasoš na ime Dejan Kovač (43). Napadač ga je najverovatnije neko vreme pratio i čekao ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo u naselju Embare u Santosu. Do ulaza u zgradu se dovezao na biciklu, na kom je bio i njegov sin (4), a iza njih je na dvotočkašu bila i njegova supruga Brazilka (34).

Sigurnosne kamere snimile su kako mu napadač sa kapuljačom, maskom preko lica i rukavicama pritrčava i puca u trenutku kada je sišao s bicikla da otključa kapiju.

- Ubica mu je ispalio šest hitaca u leđa, a potom pobegao. U tom trenutku dete je palo sa bicikle, a supruga je odmah pritrčala da pomogne detetu, a potom i mužu. Hitna pomoć je brzo stigla na mesto zločina, ali je Srbin izdahnuo na putu do bolnice - preneli su brazilski mediji.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: screenshot

Komšije bračnog para ispričale su da su u stanu u luksuznom naselju živeli oko četiri godine i da su se trudili da vode miran i povučen život.

Radio kao stolar

- Muškarac je radio kao stolar. Njegova supruga je uglavnom odlazila u okolne prodavnice sa malim detetom. On je retko ulazio u pekaru i sve što bi rekao na portugalskom bilo je "dobar dan" i "hvala" - ispričale su komšije.

Prema pisanju medija, njegova supruga još uvek nije dala izjavu policiji, ali istražitelji sumnjaju da je motiv likvidacije osveta zbog života koji je vodio "pre dolaska u Brazil". Ne isključuju mogućnost ni da je reč o nastavku obračuna krvavog rata kavačkog i škaljarskog klana, koji je počeo pre 10 godina.

- Ono što se desilo u njegovom prethodnom životu, ne tiče me se. Moj sin je izgubio oca. Znam samo kakav je bio dok smo živeli kao porodica - kratko je rekla supruga ubijenog Gajslera za medije iz te države.

Štampano izdanje 11.01.2024.
foto: Kurir

Bonus video:

02:44

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja