SRPSKI FUDBALER (28) OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBISTVA: Dušan je kuhinjskim nožem izbo druga u njegovoj kući u Banjaluci!
Foto: Avaz.ba

horor

SRPSKI FUDBALER (28) OPTUŽEN ZA POKUŠAJ UBISTVA: Dušan je kuhinjskim nožem izbo druga u njegovoj kući u Banjaluci!

Crna Hronika -

Banjalučko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije i fudbalera Dušana Čelara (28) iz Beograda, zbog pokušaja ubistva Miloša Č. u novembru 2022. godine u Banjaluci.

Čelar se tereti da je kuhinjskim nožem u vrat ubo Miloša u porodičnoj kući žrtve, piše Srpska info.

- Optuženi je 18. novembra 2022. godine u Banjaluci, u porodičnoj kući oštećenog, nožem zadao više ubodnih rana Milošu u predelu leve nadlaktice i leve lopatice, te ubodnu ranu u levu stranu vrata, nakon čega je oštećeni odgurnuo optuženog i pobegao iz kuće kako bi zatražio pomoć od komšija - navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nije poznato šta je bio okidač da se, inače, dobri drugovi, fizički sukobe niti da li su te noći bili pod dejstvom alkohola. Deblji kraj izvukao je Miloš koji je zadobio povrede nožem na više mesta, odnosno po vratu i lopatici.

Tri generacije Čelara

Dušan Čelar koji se sumnjiči da je nožem izbo druga u njegovom stanu potič iz sportske porodice. Fudbalom su se bavili i njegov otac Goran Čelar, zatim stric Dejan Čelar, kao i deda, koji se kao i mladi fudbaler zove Dušan.

- Dušanov otac sada je fudbalski agent i bavi se otkrivanjem mladih talenata. Posebno je poznat po svojim dobrim kontaktima u Rumuniji, Italiji, Španiji i Belgiji - navode poznanici ove sportske porodice.

Prema nezvaničnim informacijama, fudbaleri su se upoznali u Beogradu i postali dobri drugari. Čelar je, navodno, čak živeo neko vreme kod Miloša, dok je igrao u Banjaluci. Nedavno je, navodno, raskinuo ugovor sa fudbalskim klubom.

Iako je Miloš pokušao da ga umiri, optuženi je nastavio "Vi ste krivi za sve, j***m vam majku", nakon čega je ustao sa ugaone garniture, otišao u kuhinju odakle je uzeo kuhinjski nož, dužine oštrice 25 centimetara, te u nameri da ubije oštećenog zadao mu više ubodnih rana u levu ruku i lopaticu.

Oštećeni je pobegao u potkrovlje kuće, ali je Čelar potrčao i stigao ga, te ga ubo u vrat. Iako teško povređen, Miloš je uspeo da ga odgurne napadača i pobegne iz kuće kako bi zatražio pomoć od komšija. Okružni sud u Banjaluci optužnicu je potvrdio 3. januara ove godine.

Kurir.rs/sd.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track