LUKSUZNA KOLA KRALI U EVROPI, PA PRODAVALI U SRBIJI! Pripadniku auto-mafije sude sa BRENINOM KUMOM - Detalji velikog hapšenja
Tatjana Mioković sa Lepom Brenom, Foto: MUP/Instagram

kurir otkriva

LUKSUZNA KOLA KRALI U EVROPI, PA PRODAVALI U SRBIJI! Pripadniku auto-mafije sude sa BRENINOM KUMOM - Detalji velikog hapšenja

Crna Hronika -

Boško Tarajić, kome su lisice stavljene 9. januara kao pripadniku grupe koja je krala kola u Evropi, prepravljala ih i prodavala u Srbiji, već bio privođen s Tatjanom Mioković

Boško Tarajić, koji je pre nekoliko dana uhapšen po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal kao pripadnik jedanaestočlane kriminalne grupe koja je krala automobile na teritoriji Evropske unije i prepravljala ih u Srbiji, već je optužen kao član takozvane estradne auto-mafije!

Kako Kurir saznaje, Tarajić je hapšen isto zbog krivičnih dela vezanih za krađu i preprodaju kola i u oktobru 2015, i to s Tatjanom Mioković, kumom pevačice Lepe Brene.

Policija zapelnila novac i automobile
Policija zapelnila novac i automobilefoto: MUP

Četiri grada i EU

- Na teritoriji Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice uhapšeno je 11 osoba i privremeno je oduzet veći broj vozila novije i visoke klase, kao i luksuznih džipova. Kako se sumnja, automobile su pripadnici grupe ukrali na teritoriji EU - saopšteno je pre nekoliko dana iz tužilaštva.

Navodi se i da su ukradena vozila od početka 2020. do hapšenja 9. januara ove godine dovozili u štek garaže u kojima su ih prepravljali, a potom prodavali i tako ostvarili višemilionsku korist.

Šabac Uhapšen privrednik Među pripadnicima krimi-grupe koja je uhapšena 9. januara je i izvesni Dušan J. iz Šapca. - Sumnja se da su oni ukradena vozila, posle prepravki, prodavali u Srbiji. Istraga je još uvek u toku i prikupljaju se dokazi. Nije isključeno ni da će se doći do imena onih koji su kupili automobile od ove kriminalne grupe, najverovatnije i ne sluteći da je reč o ukradenim luksuznim vozilima - kaže izvor Kurira.

- Prilikom pretresa kuća, stanova i radionica organizatora i pripadnika grupe nađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto-delova pomoću kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet izvršenja krivičnog dela u inostranstvu, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake - navedeno je u saopštenju.

Inače, pred Specijalnim sudom i dalje traje postupak protiv Tarajića za gotovo isto krivično delo.

Lepa Brena i Mioković
Lepa Brena i Mioković

- Najpoznatija, takozvana estradna auto-mafija, uhapšena je 2015. Kao organizator je označen Zoran Janković, a tada je uhapšena i kuma Lepe Brene, Novosađanka Tatjana Mioković, koja je njegova nevenčana supruga. Ona je tri meseca provela u pritvoru, posle čega je uz jemstvo puštena da se brani sa slobode. Tokom sudskog postupka negirala je izvršenje krivičnog dela - podseća sagovornik.

Odbrana je tada, podsetimo, predlagala i da se kao svedok sasluša pevačica Goca Božinovska, a tokom suđenja pominjani su i Lepa Brena i njen suprug Boba Živojinović.

Negirala sve

Policija je tada zaplenila 39 luksuznih automobila sa prekucanim brojevima motora i šasije. "Kraljica estradne auto-mafije", kako su pojedini zvali Tatjanu, izjavila je tada da nema nikakve veze s kupovinom i preprodajom kola, već da je samo želela isti BMW kakav je imala Božinovska.

Goca Božinovska
Goca Božinovskafoto: Marina Lopičić, Nenad Kostić

- Goca Božinovska je imala BMW koji se meni svideo. Isti takav kupila sam preko interneta i nikakvih problema s njim nije bilo. Platili smo traženu cenu za njega - ispričala je pred sudom Tatjana Mioković.

Navela je i da nisu tačni navodi optužnice da je bila član organizovane kriminalne grupe, kao i da nema nikakve veze s pranjem novca i falsifikovanjem dokumenata. Negirala je i da je nevenčanom suprugu Zoranu Jankoviću pomagala da ne bude otkriven tako što je vozila ispred njega dok je on vozio ukradene automobile kako bi ga upozorila ukoliko na putu ima policije.

Bonus video:

00:13

Krađa taksi vozila u Prokuplju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track