SUDI IM SE DA SU UBILE MUŽEVE NA SPAVANJU, PA IH ISEKLE NA KOMADE: Ovo su prve žene u Srbiji kojima preti doživotna robija
Foto: Drustvene Mreže

SUDI IM SE DA SU UBILE MUŽEVE NA SPAVANJU, PA IH ISEKLE NA KOMADE: Ovo su prve žene u Srbiji kojima preti doživotna robija

Crna Hronika -

Dve žene, Tereza Perić (42) iz Zrenjanina i Ljiljana J. iz Vlaškog Dola (56) ubile su svoje muževe na gotovo identičan način. One su zbog svireposti ubistava koja su počinile prve žene u Srbiji kojima preti kazna doživotnog zatvora.

Naime, obe žene su ubile svoje partnere na spavanju, a potom njihova tela isekle na komade. Posle zločina obe su veštačene, odnosno veštačeno je njihovo psihičko stanje, kako bi bilo utvrđeno da li su u trenutku zločina bile uračunljive. S obzirom na to da su optužnice podignute, proizilazi da je utvrđeno da su i Tereza i Ljiljana u trenutku gnusnih zločina bile uračunljive. Da je situacija bila drugačija, umesto što bi postojala šansa da ostatak života provedu iza rešetaka, one bi bile smeštene u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa.

Muža kuvala u loncu

Optužnica protiv Tereze Perić je predata na potvrđivanje u Viši sud u Zrenjaninu 3. oktobra. Njoj preti najmanje 10 godina zatvora, dok je maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Ona je muža, navodno, ubila tako što ga je najpre izbola nožem, a potom njegovo telo isekla motornom testerom i određene delove, tačnije testise i nogu, čak kuvala u loncu. Sve to je uradila pred maloletnom ćerkom, a naposletku su je njena deca prijavila policiji.

Tereza je Srđanu u vodu stavila lekove za smirenje kako bi ga omamila, pa ga potom ubila u kući u kojoj su bila i njena deca. Života ga je lišila tako što ga je, dok je spavao, izbola nožem. Sve to, uradila je pred svojom decom.

Tereza je Srđana ubola u spavaćoj sobi, a on je uspeo da nekako dođe u dnevnu sobu. Tada ga je videla Terezina ćerka. Njena majka je izašla po motornu testeru, a potom je isterala na ulicu, a poslednje reči koje je čula od Srđana bile su: "Zovi Hitnu pomoć". Uplakana devojčica je pozvala starijeg brata, a potom su zajedno lupali na vrata porodičnog doma, moleći majku da se zaustavi. Naposletku su pozvali policiju.

Tereza Perić, Zrenjanin
foto: printscreen facebook

- Sve je uradila pred očima naše ćerke, a onda joj je dala i bensedin. Devojčica je gledala kako ga ona ubada nožem, seče motornom testerom, a onda je videla i Srđanovu nogu. Potom je zvala mog sina, njenog brata i rekla, "Mama je zaklala Srđana". Ja sam prvo mislio da se šali, ali onda smo zvali policiju. Inače, on mi se hvalio tom motornom testerom, baš mi je rekao da je oštra. On i ja smo se družili. Nema veze što je ona bila sa njim. Obojicu je znala da nas strpa u zatvor, pa sam ga ja vadio napolje - rekao je nakon zločina Terezin bivši suprug.

Tereza je vrata kuće otvorila tek kada joj je sin zapretio da će da pozove policiju. Kako je ispričao, u dnevnoj sobi je ugledao noge na podu.

- Sledeći prizor je bio kao iz filma "Teksaški masakr". Raskomadano telo u lokvi krvi. Upitao sam je šta namerava da uradi, praveći se da sam na njenoj strani. Rekla je da ima u planu da raskomada celo telo i baci na različite lokacije. Još je rekla da hoće da delove tela prokuva kako bi kosti odvojila od mesa - rekao je Terezin sin.

Policija je, tokom istrage, pronašla delove tela u loncu. Tereza je Srđanu do dolaska policije odsekla nogu i genitalije, izvadila mu srce i bubrege, pa sve zajedno stavila u dve šerpe na šporetu.

Deca joj pomogla u ubistvu

Ljiljana J. iz Vlaškog Dola tereti se da je supruga ubila u septrembru prošle godine tako što je pucala iz vatrenog oružja, a potom njegovo telo raskomadala i ostavila u šumi na području Kučajne. Zločin je otkriven kada je rovokopač iskopao delove tela Steve A. Klupko je tada počelo da se odmotava.

U plastičnom džaku su bili trup, ruke i noge.

Uhapšene su njegova supruga Ljiljana i ćerka A. A, dok je za sinom Markom A, koji je pobegao u Austriju, raspisana poternica.

Ljiljana je u Stevu pucala dok je spavao. Kako se sumnja, pištolj je uzela iz sefa bivšeg supruga.

Selo Vlaški Do, Požarevac, ubistvo, Stevan A.
foto: Drustvene Mreže

Sumnja se da je uz pomoć dece telo na krevetu isekla električnim cirkularom. Delove tela potom su spakovali u kese i bacili 60 kilometara dalje, na više mesta u šumi.

Motiv ubistva je, navodno, bio to što je Steva želeo da izbaci bivšu ženu i decu iz kuće koja je pripadala njegovom ocu. Komšije tvrde da je porodica bila čudna i da su iz kuće izlazili samo noću. Komšijama su rekli da Steva nije kod kuće jer je otišao u Austriju, gde je radio.

Ljiljana je pred tužiocem priznala zločin, dok se njena ćerka branila ćutanjem. Njima je odmah određen pritvor. Prvobitno su bile smeštene u Specijalnu zatvorsku bolnicu zbog obavljanja psihijatrijskog veštačenja.

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić

Stevin i Miljanin sin Marko A. naknadno je uhapšen 20 dana nakon ubistva, u autobusu na graničnom prelazu Horgoš, a pred tužiocem se branio ćutanjem.

Optužnica protiv Ljiljane i njene dece predata je Višem sudu u Požarevcu na potvrđivanje. Ljiljana se tereti za teško ubistvo, a njen sin i ćerka za pomaganje u zločinu.

Veštačenje je pokazalo da su svo troje bili uračunljivi u trenutku zločina. Ljiljani, kao i Terezi, preti doživotna kazna zatvora zbog svirepog ubistva koje je počinila.

(Kurir.rs/Telegraf)

Preneo: R.J.

Bonus video:

01:28

ZA SILOVATELJE DOŽIVOTNA ROBIJA?! Igor Jurić: Hemijska kastracija ništa ne rešava ZBOG POLNE NEMOĆI NASILNIKA ZLOČINI JOŠ SUROVIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track