MIĆA ČETNIK PRE 10 GODINA LIKVIDIRAO JOCIĆA! Samo 5 godina kasnije u prištinskom zatvoru jedva preživeo batine "KAVČANINA"
Foto: Kurir M. M., Printscreen, Privatna Arhiva

MIĆA ČETNIK PRE 10 GODINA LIKVIDIRAO JOCIĆA! Samo 5 godina kasnije u prištinskom zatvoru jedva preživeo batine "KAVČANINA"

Crna Hronika -

Aleksandar Jocić (29) iz Aleksinca brutalno je ubijen pre deset godina u mafijaškom obračunu kada ga je izrešetao Mića Urošević, zvani Mića Četnik koji je za ovo krivično delo osuđen na 20 godina zatvora.

Zločin se dogodio, 21. januara 2014. samo pola sata iza ponoći kada se Jocić sa devojkom i prijateljem vraćao sa slave, gde je bio u gostima kod ujaka u selu Tešica nadomak Aleksinca. Optuženi Urošević je dugo bio u bekstvu i skrivao se pod lažnim identitetom. Viši sud u Nišu 2015. godine osudio ga je na 20 godina zatvora zbog ubistva Jocića, a Urošević je uhapšen tek u decembru 2017. kada je u Kosovskoj Mitrovici ubio Dejana Steljić (40) zvanog Deki Bosanac iz Kruševca dok se pod lažnim imenom.

ubijeni aleksandar Jocić
ubijeni aleksandar Jocić

- Ubijeni Jocić je sa prijateljima krenuo kući sa slave, ali je u jednom trenutku došao ispred kuće Miće Uroševića. Parkirao se i Mića je izašao iz kuće. Ubrzo je došlo do svađe, čula se galama, prepiranje, a onda i rafalna paljba - podseća naš izvor i dodaje:

- Jocić je tada seo u "micubiši" i pokušao je da ode, ali je egzekutor u tom trenutku otvorio vatru. Dodao je gas, a kola su počela da krivudaju po putu, potom su se popela na trotorar, da bi se zatim zakucala u električni stup koji se nalazi pored puta. "Micubiši" se tu zaustavio.

Mića Četnik je stajao pored "micubišija" ali je ubrzo nestao, pobegao je.

optuženi mića urošević, zvani mića četnik
optuženi mića urošević, zvani mića četnikfoto: M.M.

- Urošević je bukvalno trčeći uleteo u dvorište, uzeo ključeva od džipa, dodao gas i pobegao sa mesta zločina. U "micubišiju" za krvavim volanom je nepomično sedeo Jocić koji nije davao znake života, na suvozačevom mestu bio je njegov prijatelj Saša D. koji je jaukao od bolova, jer su i njega pogodilo hitci u rafalnoj paljbi. Treći mladić koji je bio sa njima samo je nešto nepovezano vikao - ispričao je tada očevidac za Kurir.

Jocić je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, a nakon ubistva njegova majka Lena Jocić u ispovesti za Kurir je rekla da je morala da vidi mesto gde joj je sin jedinac ubijen.

mesto ubistva aleksandra jocića
mesto ubistva aleksandra jocića

- Moj sin nije bio kriminalac iako su ga hapsili u akciji "Sablja", uvek su ga pratili, pretili mu. On je morao da nosi oružje sa sobom kako bi se zaštitio, nije bio nikakav kriminalac - rekla je tada Lena Jocić i dodala:

- Sama sam ga odhranila jer mu je otac poginuo kada je bio mali. Završio je školu za pekara, ali je teško nalazio posao. Policija ga je stalno proganjala i on se stalno žalio kako ga prate.

Kako je ona tada navela, i ona i njen brat su pre toga bili na meti napadača.

lena jocić te 2014. ostala bez sina jedinca
lena jocić te 2014. ostala bez sina jedincafoto: M. M.

- Šest meseci pre ubistva Aleksandra pucali su na mene dok sam bila na terasi, bacili su nam i bombu. Deset dana pre zločina mog brata su pretukli u kafani - navela je ona i objasnila još jednom da njen sin nije smeo da izađe iz stana bez oružja.

Ujak ubijenog Jocića takođe, je tada ispričao da je znao da se njegov sestrić družio sa Uroševićem.

- Njih dvojica su se družila sve do momenta kada Mićini prijatelji nisu pretukli Aleksandrovog prijatelja. Tada je naš Aleksandar predstavljen kao najveći kriminalac da bi se prikrila ta afera sa prebijanjem - rekao je svojevremeno ujak ubijenog.

Ubijen krunski svedok egzekucije

Kum izbo Jocićevog prijatelja koji je izbegao rafalnu paljbu

Inače, 18. oktobra 2014. ubijen je krunski svedok ubistva Aleksandra Jocića, njegov prijatelj Saša D. koji je kobne večeri bio sa njim i koji je tada teško ranjen u rafalnoj paljbi. Tada se odmah posumnjalo da je to povezano sa ubistvo u januaru i da je on ubijen jer je bio svedok mafijaškog ubistva.

- Darko J. je te večeri nožem u stomak izbo Sašu D. u kafani gde su obojica bili u društvu prijatelja. Tada je izbila i masovna tuča, nije se znalo ko koga bije, letele su i čaše, flaše i stolice - podseča na kobni slučaj izvor i dodaje da je vlasnik kafane pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali da je od zadobijenih povreda Saša D. preminuo. Darko J. je inače, kako smo tada pisali kum Miće Uroševića koji je ubio Aleksandra Jocića.

Skrivao se tri godine nakon ubistva

Odao se novom likvidacijom

Mića Urošević je u Kosovskoj Mitrovici 27. decembra 2017. nasred ulice ubio Kruševljanina Dejana Steljića, zvani Deki Bosanac, kog su svi videli kao nalednika Zorana Jotića Jotke, nekadašnjeg vođe "kruševačkog klana".

ubiejni dejan streljić u kosovskoj mitrovici nesred ulice u decembru 2017.
ubiejni dejan streljić u kosovskoj mitrovici nesred ulice u decembru 2017. foto: Printskrin/Facebook

- Iako se Urošević tada krio pod lažnim identitetom ubrzo je identifikovan, lociran, a potom i lišen slobode. On se od tada pa sve do septembra 2019. nalazio u pritvoru zbog ubistva Stevića kada je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina - navodi sagovornik i nastavlja:

- Urošević je u prištinsku sudnicu došao sa štakama jer je te godine u januaru dok je boravio u sobi za rekreaciju, u toku "slobodnog vremena" dobio brutalne batine od "kavačanina" Maria Miloševića dok su igrali šah.

mario milošević tada bio u prištinskom zatvoru
mario milošević tada bio u prištinskom zatvorufoto: Facebook

Kako smo tada prenosili, Urošević i Milošević nisu otkrili koji je razlog njihove tuče, ali je deblji kraj izvukao Mića Četnik koji je jedva preživeo batine.

Bonus video:

04:34

RAT DO ISTREBLJENJA?! OVO JE VIDAK ČIJE SU SPALJENO TELO NAŠLI U ŠUMARKU: Za nepunu godinu likvidirano 5, kavčani sve suroviji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja