SASLUŠAN NAORUŽANI RAZBOJNIK IZ SMEDEREVA! Evo kako se branio u tužilaštvu: 4 KRIVIČNA DELA MU SE STAVLJAJU NA TERET
Foto: Facebook, Privatna Arhiva

KURIR SAZNAJE

SASLUŠAN NAORUŽANI RAZBOJNIK IZ SMEDEREVA! Evo kako se branio u tužilaštvu: 4 KRIVIČNA DELA MU SE STAVLJAJU NA TERET

Crna Hronika -

Osumnjičeni E. S. (40) koji je u subotu naoružan upao u apoteku i kao taoce držao devet ljudi, među kojima i dete (10) saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu gde se branio ćutanjem, tačnije iskoristio je svoje zakonsko pravo da ćuti, saznaje Kurir.

Pa da podsetimo, E. S. je u subotu prvo u Karađorđevoj ulici u Smederevu oko 17.40 naoružan pokušao da opljačka trafiku, ali se radnica dosetila da zaključa vrata i zabarakadirala se, a napadač je pobegao. Ubzo u ulici Nosilac albanske spomenice upao u apoteku "1.maj" gde su 12 minuta uz pretnje pištoljem držao tri radnice i šest mušterija, među kojima je i dete staro 10 godina. Drama se završila brzom i efikasnom akcijom smederevske policije koja ga je uhapsila kada je krenuo da beži iz objekta na zadnji izlaz, nakon što su njihove kolege upala sas prednje strane lokala.

osumnjičeni e.s.
osumnjičeni e.s.foto: Privatna Arhiva

- Osumnjičenom se na teret stvalja da je izvršio dva krivična dela razbojništa, od kojih je jedno u pokušaju, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i proment oružja i eksplozivnih materija, zatim krivično delo prinuda - stoji u sapštenju nadležnog tužilaštva.

Nakon saslušanja osumnjičenog koji se branio ćutanjem, tužilaštvo je predložio da mu se odredi pritvor do 30 dana kako ne bi ometao postupak uticajem na svedoke, kako ne bi ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može nesmetano i pravično vođenje vođenje krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo u Smederevu će u toku dalje istrage ispitati svedoke, obaviti potrebna veštačenja i preduzeti sve druge neophodne radnje u cilju utvrđivanja kompletnog činjeničnog stanja.

oružana pljačka apoteke u smederevu
oružana pljačka apoteke u smederevufoto: printscreen Facebook

Direktorka apoteke "1.maj" Slavica Botić detaljno je za Kurir opisala celokupnu dramu koja je trajala 12 minuta. Botić je navela kako su nadzorne kamere u apoteci iz više uglova snimile dramu koja se događala u subotu posle podne.

- Delovalo je kao da se dešavalo u nekom filmu, a ne u našoj apoteci. Moje zaposlene su hrabro i prisebno uradile posao i u takvim uslovina - rekla je između ostalog Botić za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja